REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jahody pod sněhovou pusinkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V zapékacích miskách vyskládané vrstvy drobenky, krému a jahod, v troubě upečené, pak pokladené sněhem z bílků a cukrem, nakonec zapečené pod grilem.


Ingredience:
500 gjahod
130 gžervé nebo lučiny
125 ghrubé mouky
125 gmásla
4 lžícetřtinového cukru
2 sáčkyvanilkového cukru
4 ksvejce
snítky máty
jahody na ozdobu
třtinový cukr na posypání

Postup:

1. Omyté a okapané jahody překrájíme na menší kousky
2. Z másla, cukru a mouky vypracujeme drobenku, kterou přemístíme do máslem nebo olejem ve spreji (já) zapékacích misek, trochu upěchujeme
3. Žervé se žloutky a vanilkovým cukrem vymícháme do krému, bude to to řídké, ale klid … to se vstřebá … , tuto „řidinu“ spravedlivě rozdělíme na těsto do misek (mně to vyšlo do čtyřech větších a třech pidi)
4. Na krém pohážeme jahody a vložíme do trouby, vyhřáté na 160 °C (dolní + spodní ohřev), pečeme cca 25 minut
5. Tváří se to jak amarouny, ale po vychladnutí to bude dobré
6. Z bílků a dvou vanilkových cukrů vyšleháme pevný sníh, kterýžto po upečení jahodových misek lžící opatrně navrstvíme, tzv. načepičkujeme nahoru, můžeme zlehka sypnout třtinovým cukrem
7. Misky vyskládáme na plech pod gril na 3 – 5 minut, hlídejte jak pes, v tomto okamžiku bychom to mohli totiž snadno spálit, a to nechceme
8. No, a je to, ještě dozdobíme jahůdkami a snítky máty a můžeme servírovat. Dobrou chuť!

Poznámka:

Autorka fotografií i receptu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy