Krémová polévka připravená povařením růžiček brokolice, mrkve, řapíkatého celeru, česneku, kadeřávku nebo čerstvého špenátu…servírovaná rozmixovaná, porce polévky podáváme pokapané kokosovým mlékem či rostlinnou smetanou a ozdobené semínky.
Ingredience:
1 ks | větší brokolice rozebraná na růžičky |
1 ks | středně velká nakrájená mrkev |
1 ks | nakrájená cibule |
2 ks | stonky nakrájeného řapíkatého celeru |
2 ks | stroužky česneku |
2 hrnky | zeleninového vývaru |
1 hrnek | kadeřávku nebo čerstvého špenátu |
1 lžíce | lahůdkového droždí |
1 lžíce | řepkového oleje |
kokosové mléko pro zjemnění | |
semínka na ozdobení | |
citronová šťáva | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Na řepkovém oleji osmažíme nakrájenou cibuli, mrkev, řapíkatý celer a zalijeme zeleninovým vývarem, vaříme 20 minut.
- Přidáme brokolici a vaříme dalších 10 minut.
- Dochutíme solí, pepřem, lahůdkovým droždím a utřeným česnekem a vmícháme kadeřávek nebo špenát.
- Rozmixujeme dohladka tyčovým mixérem.
- Krém podáváme pokapaný kokosovým mlékem či rostlinnou smetanou a ozdobíme semínky.
Recept k článku: Jarní detox chutně a zdravě? Vyzkoušejte recepty z rostlinné stravy
Poznámka:Zdroj: Česká veganská společnost