REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jarní bylinková polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka zelené barvy vonící po použitých bylinkách a koření, ozdobená natvrdo uvařenými vejci.


Ingredience:
700 mlzeleninového vývaru
150 mlbílého vína
150 mlsmetany
150 gbrambor
2-4 hrstisměsi bylinek (bazalka, řeřicha, stragon, kerblík ...)
2 lžíceoleje
1 ksvětší cibule
špetka nastrouhaného muškátového oříšku
sůl dle chuti
vejce uvařená na tvrdo na ozdobu

Postup:

1. V hrnci na rozpáleném oleji zprudka orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli a brambory, opečené ingredience zalijeme vínem, vše povaříme cca 10-15 minut
2. Základ polévky sundáme ze zdroje tepla, do mírně prochladlého základu přidáme nadrobno nasekané bylinky a vše rozmixujeme tyčovým mixérem
3. Přidáme smetanu a nastrouhaný oříšek, podle chuti polévku osolíme a vše ještě pár minut necháme na mírném zdroji tepla prohřát
4. Jednotlivé porce na talíři zdobíme půlkami nebo osminkami natvrdo uvařených vajíček.

Doporučení:

Kdo má rád, může si svou polévku dochutit i lžící zakysané smetany nebo bílého jogurtu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy