REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Chřestová polévka s lososem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krémová polévka z chřestu, cibulek a smetany, při servírování ozdobená kousky uzeného lososa.


Ingredience:
250 gbílého chřestu
250 gzeleného chřestu
200 guzeného lososa
1000 mlsilného drůbežího vývaru
200 mlsmetany
2 lžícehladké mouky
2 lžícemásla
2 ksjarní cibulky
mletý bílý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Bílý i zelený chřest oloupeme, odřízneme dřevnaté části, ze stonků oddělíme hlavičky, které uvaříme zvlášť 1 minutu ve vroucí vodě, scedíme je a dáme stranou, zbývající chřest nakrájíme na menší kousky
2. V hrnci na rozpuštěném másle krátce orestujeme očištěné na drobno nakrájené cibulky, přidáme hladkou mouku a za stálého míchání připravíme světlou jíšku, přilijeme studený drůbeží vývar, vše dobře rozmícháme, přivedeme k varu, přidáme nakrájené kousky chřestu a na mírném ohni pozvolna vaříme 30 minut
3. Potom vmícháme smetanu, podle chuti osolíme, opepříme, chřest v polévce rozmixujeme tyčkovým mixérem a vše přecedíme
4. Polévku nalijeme do misek, porce ozdobíme hlavičkami chřestu i na menší kousky nakrájeným uzeným lososem a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy