Dopředu uvařené brambory smíchané se zeleninou, promíchané s jogurtovou zálivkou.
Ingredience:
500 g | vařených brambor |
300 g | vařené jarní karotky |
200 g | skleníkové okurky |
3 ks | natvrdo uvařená vejce |
2 ks | větší rajčata |
1 ks | bílého jogurtu |
4 lžíce | sterilovaného hrášku |
3 lžíce | citrónové šťávy |
3 lžíce | oleje |
trochu cukru | |
několik kapek worcesterské omáčky | |
mletý černý pepř | |
zelené výhonky jarní cibulky, petrželky a pažitky | |
Na ozdobu: | |
ředkvičky | |
listy hlávkového salátu |
Postup:
1. Brambory, karotku, okurku, rajčata, cibuli i vejce rozkrájíme na drobné kostičky
2. Vše vložíme do mísy, přidáme sterilovaný hrášek, zakápneme olejem, citrónovou šťávou, osolíme, okořeníme pepřem a lehce zamícháme
3. Do skleničky dáme jogurt, přidáme trochu moučkového cukru, několik kapek worcesterské omáčky, usekanou zelenou petrželku a pažitku, vidličkou rozšleháme
4. Ochucenou zeleninu promícháme s jogurtovou zálivkou, salát ozdobíme nakrájenými kolečky ředkviček a listy hlávkového salátu.