Marinované závitky ze svíčkové, plněné cibulkami a houbami šitaké, opečené na oleji doměkka.
Ingredience:
8 ks | tenkých plátků svíčkové |
4 ks | jarních cibulek |
několik sušených hub šitaké | |
arašídový olej na opékání | |
voda | |
sůl | |
Na marinádu: | |
6 lžic | rýžového nebo sladšího bílého dezertního vína |
4 lžíce | sójové omáčky |
1 lžička | sezamových semínek |
1 lžička | cukru krupice |
Postup:
1. Cibulky spaříme ve vroucí slané vodě a ihned vložíme do ledové vody
2. Houby šitaké předem namočíme, necháme okapat a podélně rozkrojíme
3. Připravíme si marinádu; do misky dáme sezamová semínka, krupicový cukr, sójovou omáčku, víno a vše dobře promícháme
3. Na lehce osolený plátek masa položíme kousek cibulky a houby, zatočíme, spíchneme jehlami, přelijeme připravenou marinádou a ponecháme v ní asi 15 minut, občas otočíme
4. Závitky z marinády vyjmeme, osušíme, v pánvi na rozehřátém oleji zprudka ze všech stran opečeme (asi 5 minut), pak je vyndáme, do pánve vlijeme marinádu a vaříme do zhoustnutí
5. Závitky podáváme s omáčkou a rýží.