REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jahodovo-rebarborový džem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Domácí džem připravený z rebarbory, jahod, jablek a cukru.


Ingredience:
1360 grebarbory
1360 gjahod
1200 gcukru krupice
3 ksjablek
2 kscitronů

Postup:

1. Den předem očištěnou rebarboru pokrájíme na kostičky, dáme do mísy, pokapeme šťávou z 1 citronu, posypeme polovinou krupicového cukru, zakryjeme potravinářskou fólií a dáme do lednice
2. Očištěné jahody omyjeme, osušíme, dáme do druhé mísy (velké překrojíme), pokapeme je šťávou z druhého citronu, zasypeme zbylým krupicovým cukrem, zakryjeme fólií a dáme také do lednice
3. Druhý den scedíme do mísy šťávu uvolněnou přes noc z rebarbory i jahod (získat by se mělo 1250-1500 ml tekutiny), přelijeme do hrnce, přidáme očištěná, i se slupkou na plátky nakrájená jablka (přirozený zdroj pektinu), přivedeme k varu a zvolna vaříme, dokud jablka lehce nepropíchneme vidličkou, pak vše rozmixujeme do jablečného pyré
4. Poté přidáme kousky rebarbory i jahod a necháme probublávat, dokud džem nezhoustne (asi 50 minut), potom ještě horký džem plníme do čistých sklenic, uzavřeme víčkem, překlopíme a necháme zchladnout.

Doporučení:

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Luštěniny jako salát nebo zdravá příloha

Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všichni to víme, ale jak to udělat, když máme hluboko v paměti zaryté známé hrachové kaše a čočkové polévky ze školních jídelen. Doba se mění a můžete měnit i váš jídelníček. Luštěniny totiž mohou být chutnou součástí moderní kuchyně.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy