REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jahodovo-rebarborový džem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Domácí džem připravený z rebarbory, jahod, jablek a cukru.


Ingredience:
1360 grebarbory
1360 gjahod
1200 gcukru krupice
3 ksjablek
2 kscitronů

Postup:

1. Den předem očištěnou rebarboru pokrájíme na kostičky, dáme do mísy, pokapeme šťávou z 1 citronu, posypeme polovinou krupicového cukru, zakryjeme potravinářskou fólií a dáme do lednice
2. Očištěné jahody omyjeme, osušíme, dáme do druhé mísy (velké překrojíme), pokapeme je šťávou z druhého citronu, zasypeme zbylým krupicovým cukrem, zakryjeme fólií a dáme také do lednice
3. Druhý den scedíme do mísy šťávu uvolněnou přes noc z rebarbory i jahod (získat by se mělo 1250-1500 ml tekutiny), přelijeme do hrnce, přidáme očištěná, i se slupkou na plátky nakrájená jablka (přirozený zdroj pektinu), přivedeme k varu a zvolna vaříme, dokud jablka lehce nepropíchneme vidličkou, pak vše rozmixujeme do jablečného pyré
4. Poté přidáme kousky rebarbory i jahod a necháme probublávat, dokud džem nezhoustne (asi 50 minut), potom ještě horký džem plníme do čistých sklenic, uzavřeme víčkem, překlopíme a necháme zchladnout.

Doporučení:

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů z cukety

Cukety jsou vlastně odrůdy tureckých tykví, které se obvykle sklízejí nezralé. Především jejich dužina je vhodná na tepelnou úpravu a ke konzumaci. V tomto článku najdete seznam těch nejlepších receptů na cuketu, které najdete v naší databázi.

číst dále ...

Grissini – tyčinky urozeného původu

Příběh grissin je spjat s Turínem a rodem Savojských. V Itálii nechybí na žádném stole, jsou dokonalé jako snack k sýrům a uzeninám či na vaření. Věděli jste ale, že vznikly už před stovkami let?

číst dále ...

Domácí ovocné nanuky s překvapením

Léto a prázdniny se pomalu ale jistě blíží ke konci, slunečné počasí nám ale snad ještě chvilku vydrží, navíc co si budeme povídat, především děti se zmrzliny nikdy nenabaží. Připravte si proto domácí ovocné nanuky, které vás příjemně osvěží a můžete je navíc vyšperkovat podle vlastní chutě. Je to tak jednoduché.

číst dále ...

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Používejte místo cukru med, chutná skvěle a prospívá organismu

Je cukr neodmyslitelnou součástí vaší kuchyně, posezení u kávy i pomocníkem proti stresu? Potom si zaděláváte na nemalé zdravotní potíže. Problém je v použití rafinovaného cukru, kterému se ne nadarmo přezdívá bílý jed. Jeho konzumaci byste měli omezit na minimum. Cukr však není jediným sladidlem, skvělou alternativou je zejména med. Chutná skvěle, je zdravý a osladíte s ním nejen šálek čaje.

číst dále ...

Vynikající salát pokaždé jinak

Inspirace na obědy a večeře není nikdy dost. Zejména v letních měsících většina z nás vyhledává spíše lehké pokrmy, a proto přijdou vhod především tipy na nejrůznější domácí saláty. Rychle ale vyžeňte z hlavy představu zvadlých zelených lístků s kousky rajčete. Pořádný salát je kombinací luštěnin, celozrnných plodin, sýrů, masa či oříšků a lahodné zeleniny. K tomu, abyste jej dochutili rozhodně nebudete potřebovat majonézu ani kečup!

číst dále ...

Ty nejlepší recepty na zpracování švestek

Malá švestková kuchařka – TOP recepty z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz. Vybrali jsme pro vás nejoblíbenější, prověřené recepty našich čtenářů na zpracování a využití čerstvých švestek v kuchyni.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy