REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jahodové knedlíky z tvarohového těsta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na sladké tvarohové knedlíky plněné jahodami, servírované přelité máslem, posypané tvarohem a cukrem.


Ingredience:
250 gobyčejného měkkého tvarohu
250 ghrubé mouky
50 gstrouhanky
1 ksvejce
špetka soli
Na náplň:
120 gčerstvých jahod
80 gcukru
Na dochucení:
rozpuštěné máslo
moučkový cukr
tvaroh

Postup:

1. Tvaroh vložíme do mísy, mírně ho osolíme, přidáme hrubou mouku, jemně prosátou strouhanku a vejce
2. Ingredience promícháme, vyválíme váleček z kterého ukrajujeme nejlépe nožem jednotlivé koláčky, do každého vložíme celou jahodu a malou lžičku cukru, nakonec zabalíme do tvaru kuličky
3. Připravené knedlíky vložíme do vřící vody, budou hotové, až vyplavou na hladinu (vaříme 7–
10 minut)
4. Knedlíky cedníkem vyjmeme, jemně propícháme aby odešla pára a na talíři polijeme rozpuštěným máslem, rozdrobeným tvarohem a hojně posypeme moučkovým cukrem.

Doporučení:

Toto těsto můžeme použít na všechny druhy ovocných knedlíků, které si podle sezóny připravíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy