Jáhly uvařené doměkka, smíchané s orestovanou zeleninou, zjemněné smetanou, ochucené solí a pepřem, jednotlivé porce zdobené nadrobno nasekanou petrželkou a strouhaným sýrem.
Ingredience:
250 g | jáhel |
100 g | hrášku |
100 g | strouhaného sýra |
80 ml | smetany |
2 ks | červených paprik |
2 ks | mrkve |
1 ks | cibule |
mletý pepř | |
petrželka | |
olej | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Proprané jáhly spaříme vroucí vodou, pak 15 minut vaříme v osolené vodě, dalších 10 minut necháme odstát, slijeme je, propláchneme vodou a necháme okapat
2. Na rozehřátém oleji zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme očištěnou mrkev i papriky nakrájené na tenké nudličky, hrášek a vše orestujeme
3. Orestovanou zeleninu vmícháme do uvařených jáhel, zjemníme smetanou, dochutíme solí, pepřem a zlehka promícháme
4. Porce zdobíme nadrobno nasekanou petrželkou a strouhaným sýrem.