REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jáhly se zeleninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jáhly uvařené doměkka, smíchané s orestovanou zeleninou, zjemněné smetanou, ochucené solí a pepřem, jednotlivé porce zdobené nadrobno nasekanou petrželkou a strouhaným sýrem.


Ingredience:
250 gjáhel
100 ghrášku
100 gstrouhaného sýra
80 mlsmetany
2 ksčervených paprik
2 ks mrkve
1 kscibule
mletý pepř
petrželka
olej
voda
sůl

Postup:

1. Proprané jáhly spaříme vroucí vodou, pak 15 minut vaříme v osolené vodě, dalších 10 minut necháme odstát, slijeme je, propláchneme vodou a necháme okapat
2. Na rozehřátém oleji zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme očištěnou mrkev i papriky nakrájené na tenké nudličky, hrášek a vše orestujeme
3. Orestovanou zeleninu vmícháme do uvařených jáhel, zjemníme smetanou, dochutíme solí, pepřem a zlehka promícháme
4. Porce zdobíme nadrobno nasekanou petrželkou a strouhaným sýrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy