Recept nutriční specialistky Mgr. Kateřiny Šimkové ze Zdravého stravování. Svou oblíbenost si kaše získaly díky rychlé a snadné přípravě, široké variabilitě a v neposlední řadě také tím, že dodají tělu energii na část dne a skvěle zasytí. A to je případ i jáhlové kaše s karamelizovaným jablkem připravené podle tohoto osvědčeného receptu.
Ingredience:
Rozpis na 1 porci: | |
90 g | jogurtu |
75 g | jablek |
70 g | mléka (polotučného) |
20 g | jáhel v suchém stavu |
5 g | lískových ořechů |
4 g | cukru krystal |
4 g | másla |
4 g | medu |
muškátový oříšek |
Postup:
- Jáhly několikrát propláchneme, spaříme horkou vodou a dáme vařit společně s mlékem. Vaříme, než vznikne kaše.
- Do kaše přidáme med a jogurt, vše pořádně promícháme.
- Jablka nakrájíme na kostky.
- Na pánev dáme máslo s jablky a posypeme cukrem, přidáme muškátový oříšek a necháme zkaramelizovat.
- Do misky nandáme kaši, na ni poklademe zkaramelizovaná jablka a posypeme nahrubo nadrcenými lískovými ořechy.
Výživové údaje (na porci):
- Energetická hodnota 1279 kJ
- Tuky 12 g
- Sacharidy 40 g
- Bílkoviny 10 g
Recept k článku: Kaše na sto způsobů