REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Chia pudink s Baobabem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Přinášíme další variaci oblíbeného CHIA PUDINKU. Tentokrát vám chuťové buňky probudí BAOBAB – velmi zajímavá super-potravina kyselkavé chuti.


Ingredience:
Ingredience pro 2 porce:
100 gborůvek (čerstvé, nebo sušené)
60 gchia semínek
1 hrstkešu oříšků
300 mlmléka nebo BL varianta 300 ml vody + sušené kokosové mléko
8 lžicplnotučného jogurtu
1 vrchovatá lžičkaBaobab prášku
1/2 lžičkyGreen mix prášku (spirulina, chlorella, mladý ječmen, mladá pšenice – all in one)
med, agávový sirup nebo flavdrops na dochucení

Postup:
  1. Večer vložíme chia do keramické misky a zalijeme mlékem, po 5-ti minutách promícháme a dáme do lednice
  2. Na druhý den vytáhneme chia z lednice, nachystáme si ostatní suroviny a pustíme se do vrstvení
  3. Na spod poháru nasypeme propláchnuté borůvky (ne všechny), poté přidáme chia, opět vrstvu borůvek
  4. Zvlášť v keramické misce si smícháme jogurt s Baobabem, Green mixem, medem či agávovým sirupem (nebo flavdrops) a přidáme další vrstvu poháru
  5. Nahoru naskládáme kešu a borůvky, ozdobíme mátou a můžeme se do toho pustit.
Doporučení:

Pokud nesníte hned, doporučuji skladovat v lednici a spotřebovat do 24 hodin. Baobab prášek – má jemnou kyselkavou medovou příchuť a vysoký obsah vitamínů, minerálů a aminokyselin, jo, je to ten strom, jak ho v Africe ožírají žirafy :))

Poznámka:

Bonus: 30% sleva na 100 g balení BAOBABU z www.ragefitness.cz. Zadejte slevový kód BAO30 , kód je platný do 10. 9. 2017. Autorem receptu a fotografie je Jitka Zapletalová, ingofbaking.cz.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Mléčné jídelny PRAMEN – reklama z dob socialismu

Zavzpomínejte si na doby minulé díky tomuto krátkému videu, reklamě na provozovny PRAMEN. Kdo by si dal tehdejší jahodový nebo čokoládový koktejl? A co dortíčky a zmrzlinové poháry?

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Britské prémiové potraviny od Icelandu k dostání na Košík.cz

Taky se vám občas nechce nic vařit nebo nakupovat a rádi sáhnete do mrazáku pro zásoby? I mražené potraviny můžou být lahůdkou, což dokazuje Iceland, který nabízí prémiové britské potraviny. Ty si nyní exkluzivně můžete objednat na Košík.cz.

číst dále ...

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy