REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jogurt do skleničky s jablky a skořicí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept od foodblogerky My Cooking Diary. Jedná se o rozpis na 2 porce, skleničky plné samých zdravých dobrot.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
350 gbílého jogurtu
8 lžicEmco vloček Lehké & Křehké
2 polévkové lžícevlašských ořechů
1 polévková lžícemedu
1 čajová lžičkakokosového oleje nebo másla
1/2 čajové lžičkyskořice
1 ksjablko
vhodné skleničky či poháry

Postup:
  1. V kastrůlku rozehřejte kokosový olej nebo máslo, přidejte nahrubo nastrouhané oloupané jablko, skořici, ořechy a opékejte, dokud jablka trochu nezměknou.
  2. Pak přidejte med a nechte lehce zkaramelizovat. Jablečnou směs nechte vychladnout, aby vám zbytečně vločky nezměkly.
  3. Do skleničky dejte vrstvu jogurtu, vloček, jablečné směsi a opakujte.
Doporučení:

Pokud si recept chcete zjednodušit, dejte jogurt do mističky, přisypte Lehké & Křehké vločky a jablečnou směs dejte klidně i teplou vedle.

Produktový tip:

I pro vás představuje obilná snídaně start, bez kterého si už den neumíte představit? Výživoví odborníci radí, že nejlepší snídaní je směs různých druhů cereálií. Proto doplnilo Emco kategorii ovesných vloček produktem, který zároveň navazuje i na řadu Lehké & Křehké. Speciálně upravená směs vloček Lehké & Křehké je vyváženým mixem cereálií, které jsou již hotovým přísypem např. do jogurtu či tvarohu. Tento výrobek s mixem speciálně upravených lehkých a křehkých vloček 4 druhů (ječných, ovesných, pšeničných a žitných), je k sehnání v běžně dostupných prodejnách, nebo na www.emco.cz/eshop, kde najdete celý sortiment včetně novinek, a to hned po uvedení na trh.

Doporučená cena: 29,90 Kč

Poznámka:

Recept k článku: Jak jednoduše detoxikovat tělo? Mixem vloček k snídani

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cold brew třikrát jinak aneb osvěžující letní drinky, které zvládnete doma

Že ještě neznáte cold brew? Za studena extrahovaná káva chutná příjemně sladce, v lednici vám vydrží déle než týden a zvládne ji připravit opravdu každý. Navíc ji můžete přizpůsobit svým vlastním chutím – stačí přidat pár zajímavých ingrediencí a osvěžující kávový drink je na světě. Jediné, co kromě kávových zrn budete potřebovat, je kvalitní mlýnek na kávu, dostatečně velká sklenice a papírový filtr.

číst dále ...

BistRAWveg: Tipy na chutné raw recepty, když člověka honí mlsná

Raw neboli syrová strava je jedním ze stylů stravování. Pokud člověka popadne chuť na sladké, je takříkajíc doma. Nepečené dorty a koláče s troškou umu a správných surovin lze zvládnout připravit v domácí kuchyni. Ve spolupráci s odborníky z BistRAWveg některé recepty a postupy odhalujeme.

číst dále ...

Ponechejte si chuť léta klidně po celou zimu

Jablka, hrušky, švestky nebo třeba broskve. V létě a na podzim máme k dispozici velké množství ovoce, které bychom si rádi „zakonzervovali“ na horší časy. Jedním ze způsobů, jak plody uchovávat a připomenout si tak vůni léta a podzimu kdykoli, je sušení. V ovoci se zachová velké množství vitamínů a svou chutí pak obohatí nespočet jídel – od nákypů, smoothie, granolu až po snídaňové kaše.

číst dále ...

10 tipů, jak si vybrat kvalitní a zdraví prospěšný olivový olej

Olivovníky a olivy se pěstují a kultivují již několik tisíciletí. Olivový olej je jedním ze základních kamenů středomořské kuchyně. Má velmi pozitivní vliv na zdraví člověka a také díky němu se obyvatelé Středomoří dožívají vyššího věku a trápí je méně nejen kardiovaskulárních nemocí. Velmi ale záleží na kvalitě oleje.

číst dále ...

Začíná sezóna moštů! Co o nich potřebujete vědět?

Máte rádi ovoce? Pak jste nejspíše propadli jedinečné chuti ovocných šťáv. Můžete si je kupovat u farmáře, v obchodech, nebo třeba i v restauracích, když toužíte po něčem zdravějším. Jak se vůbec vyrábějí? Může být základem i mražené ovoce? Je nějaký rozdíl mezi moštem, džusem a nektarem? Je zakalený mošt vadný? Na tyto a více otázek odpověděl Akademii kvality doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D., vedoucí Ústavu konzervace potravin, VŠCHT Praha.

číst dále ...

Kolikrát za týden doma vlastně vaříme?

Jak často Češi doma vaří nějakou tu dobrotu? Vaříme doma každý den, nebo jen občas? Nebo snad doma uvařit nějaký ten dobrý oběd nebo večeři, na to již my Češi nemáme vůbec čas?

číst dále ...

Nové zeleninové omáčky od Araxu nejen na grilování!

Rýži, těstoviny, luštěniny, obiloviny, kuskus, ale také vločky a různé přílohové nebo polévkové směsi můžete v Česku zakoupit pod značkou ARAX. Ta si přízeň svých zákazníků získává již od roku 1997. Široký sortiment výrobků můžete zakoupit v každém supermarketu Kaufland, Globus, Penny Market, Norma, Billa, ale také v mnoha maloobchodních sítích (ROSA Market, Kubík, Brněnka, JIP…) po celé České republice.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy