REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jablkové smaženky II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kolečka jablek obalená v těstíčku, usmažené v oleji dozlatova, servírovaná posypaná vanilkovým cukrem smíchaným s cukrem moučkovým.


Ingredience:
500-600 gjablek
130 gpolohrubé mouky
20 gcukru
2 ksvejce
1/16 lbílého vína
1/16 lmléka
špetka soli
olej na smažení
moučkový cukr smíchaný s cukrem vanilkovým

Postup:

1. Opatrně oddělíme žloutky od bílků
2. Do hrnce nasypeme přesátou mouku, sůl a cukr, pak nalijeme mléko s rozkverlanými žloutky, víno a vše dobře promícháme
3. Nakonec vmícháme tuhý sníh ze dvou bílků, vypracujeme hladké těsto jako na kapání
4. Oloupaná jablka zbavená jadřinců nakrájíme na kolečka silná asi 3/
4 cm, tyto plátky obalujeme v těstíčku a smažíme v rozpáleném oleji po obou stranách dozlatova
5. Ještě teplé sypeme vanilkovým cukrem promíchaným s cukrem moučkovým.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy