Kolečka jablek obalená v těstíčku, usmažené v oleji dozlatova, servírovaná posypaná vanilkovým cukrem smíchaným s cukrem moučkovým.
Ingredience:
500-600 g | jablek |
130 g | polohrubé mouky |
20 g | cukru |
2 ks | vejce |
1/16 l | bílého vína |
1/16 l | mléka |
špetka soli | |
olej na smažení | |
moučkový cukr smíchaný s cukrem vanilkovým |
Postup:
1. Opatrně oddělíme žloutky od bílků
2. Do hrnce nasypeme přesátou mouku, sůl a cukr, pak nalijeme mléko s rozkverlanými žloutky, víno a vše dobře promícháme
3. Nakonec vmícháme tuhý sníh ze dvou bílků, vypracujeme hladké těsto jako na kapání
4. Oloupaná jablka zbavená jadřinců nakrájíme na kolečka silná asi 3/
4 cm, tyto plátky obalujeme v těstíčku a smažíme v rozpáleném oleji po obou stranách dozlatova
5. Ještě teplé sypeme vanilkovým cukrem promíchaným s cukrem moučkovým.