Ježci z jablíček a mandlí přelití smetanovým krémem, servírovaní studení ochucení kompotem z rybízu, případně brusinkami a šlehačkou.
Ingredience:
8 ks | menších jablíček |
30 g | másla |
mandle dle potřeby | |
Na krém: | |
0,5 l | kávové smetany |
100 g | cukru smíchaného s vanilkou |
4 lžíce | hrubé mouky |
4 ks | žloutky |
Postup:
1. Oloupaná jablka s vykrojenými jadřinci napícháme nudličkami oloupaných mandlí a dáme do hrnce na kousku másla rozpéci, pak je necháme vychladnout
2. V míse smícháme mléko s cukrem, žloutky a moukou, nádobu postavíme do vodní lázně a za stálého míchání uvaříme hustý krém, kterým polijeme jablka
3. Jablka necháme dobře vychladnout, aby krém pěkně ztuhnul
4. Takto připravení jablkoví ježci se podávají studení, servírujeme je po dvou, na talířích je přeléváme připraveným krémem a zdobíme kopečkem brusinek nebo kompotem rybízu a šlehačkou.
Vodní lázeň – Dva hrnce vložíme do sebe, do většího vlijeme vodu, v menším vaříme použité suroviny.