REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jablkoví ježci

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ježci z jablíček a mandlí přelití smetanovým krémem, servírovaní studení ochucení kompotem z rybízu, případně brusinkami a šlehačkou.


Ingredience:
8 ksmenších jablíček
30 gmásla
mandle dle potřeby
Na krém:
0,5 lkávové smetany
100 gcukru smíchaného s vanilkou
4 lžícehrubé mouky
4 ksžloutky

Postup:

1. Oloupaná jablka s vykrojenými jadřinci napícháme nudličkami oloupaných mandlí a dáme do hrnce na kousku másla rozpéci, pak je necháme vychladnout
2. V míse smícháme mléko s cukrem, žloutky a moukou, nádobu postavíme do vodní lázně a za stálého míchání uvaříme hustý krém, kterým polijeme jablka
3. Jablka necháme dobře vychladnout, aby krém pěkně ztuhnul
4. Takto připravení jablkoví ježci se podávají studení, servírujeme je po dvou, na talířích je přeléváme připraveným krémem a zdobíme kopečkem brusinek nebo kompotem rybízu a šlehačkou.

Poznámka:

Vodní lázeň – Dva hrnce vložíme do sebe, do většího vlijeme vodu, v menším vaříme použité suroviny.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy