REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jablková pěna

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V celku i s jadřinci upečená jablka, prolisovaná, utřená do pěny spolu s bílky a cukrem, servírovaná v pohárech spolu s piškoty a zavařeninou, ozdobená šlehačkou a nastrouhanou čokoládou.


Ingredience:
10 ksjablek
2 ksbílky
15 lžiccukru (dávkujeme podle kyselosti jablek)
rybízová zavařenina
kulaté piškoty
šlehačka
čokoláda

Postup:

1. Omytá jablka i se slupkou a jadřincem upečeme v troubě vyhřáté na 170-180 °C doměkka
2. Upečená jablka prolisujeme a necháme vychladnout
3. Do vychladlé hmoty přidáme bílky a cukr, třeme do pěny, kterou necháme asi hodinu chladnout v lednici
4. Pěnu plníme do pohárů, prokládáme piškoty, zavařeninou
5. Povrch zdobíme šlehačkou a nastrouhanou čokoládou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy