REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jablková babka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Moučník z jablek, mouky, másla, cukru, vajec, smetany a skořice.


Ingredience:
1 kgjablek
200 gcukru krupice
180 ghladké mouky
2 dlsmetany
8 ksvajec
1/2 ksprášku do pečiva
12 lžičkyskořice

Postup:

1. Jablka oloupeme, polovinu nastrouháme na struhadle a druhou nakrájíme na malé kostičky
2. Oddělíme žloutky od bílků, do jedné mísy vložíme žloutky, smetanu, cukr, skořici, strouhaná jablka a mouku s práškem do pečiva, vymícháme hladké těsto a přidáme jablka na kostičky
3. V druhé míse z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně přimícháme k těstu
4. Formu nebo pekáček vymažeme máslem a pečeme v troubě na 190 °C asi 45 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy