REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Chlebový jablkovec

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nastrouhaný chleba ve vrstvách poskládaný s plátky jablek, doplněný o cukr, rozinky, vejce a mléko, zapečený v troubě dozlatova.


Ingredience:
necelá půlka tvrdého chleba
1 kgjablek
150 gcukru
80 gmásla
1/4 lmléka na zvlhčení chleba
skořicový cukr
rozinky podle chuti
Na zálivku:
1/8 lmléka na zálivku
2 ksvejce
tuk na vymazání pekáče

Postup:

1. Středně velký pekáč vymažeme tukem, nasypeme do něj 1,5 cm vysokou vrstvu ustrouhaného tvrdého chleba
2. Chleba pokapeme rozpuštěným tukem a mlékem
3. Dále celou plochu pokryjeme oloupanými a na lupínky nastrouhanými jablky, pocukrujeme a ochutíme skořicovým cukrem, přidáme rozinky
4. Další vrstva je opět nastrouhaný chleba zakapaný tukem a mlékem, pokladený jablky … vrstvy opakujeme
5. Horní vrstvu tvoří nastrouhaný chléb pokapaný mlékem, v němž jsme rozkvedlali vejce
6. Horní vrstvu ještě potřeme zbylým tukem a dáme peci při teplotě kolem 190 °C asi na 40 minut, až nám chlebovec zčervená
7. Horký chlebovec vyjmeme lopatičkou na talíř a posypeme jej moučkovým cukrem s vanilkou.

Doporučení:

Jako přílohu servírujeme teplý čaj.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy