REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jablíčkové balíčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kynuté těsto rozválené na pracovní ploše a pak rozkrájené na obdélníčky, pokladené jablečnou nádivkou, přeložené těstem ozdobně nakrájeným mřížkovým válečkem, nakonec upečené v troubě dozlatova.


Ingredience:
350 gpolohrubé mouky
250 grozpuštěné Hery anebo másla
150 ghladké mouky
60 gcukru
25 gdroždí
100 mlmléka
1 ksvejce
špetka soli
vejce na pomašlování
moučkový cukr na posypání
mouka na pomoučení pracovní plochy
Na jablkovou náplň:
1 kgjablek
4 lžícevody
3 lžícepískového cukru
1 balíčekvanilinového cukru
špetka mleté skořice

Postup:

1. Kdo nemá pekárnu, zadělá těsto ručně; z trochy vlažného mléka, cukru a droždí zaděláme kvásek, sypké suroviny promícháme dohromady, přidá ostatní ingredience a nakonec do těsta zapracujeme vzejitý kvásek, zpracujeme ručně až těsto pod vařečkou mlaská (nebo těsto zpracujeme pomocí robota)
2. Po nakynutí těsto rozdělím na čtyři díly a ty rozválíme na obdélníky velké cca 20×30 cm, ty ještě rozdělíme na tři části
3. Obdélníčky těsta potřeme v tomto případě jablíčkovou nádivkou, pouze do poloviny a druhou polovinu přejedeme jednoručním mřížkovým válečkem, přehneme přes náplň (náplň nedáváme až ke kraji, špatně by se přitiskla protilehlá strana!)
4. Před pečením balíčky potřeme rozšlehaným vejcem
5. Pečeme na 180 °C asi 20 min, jak komu peče trouba
6. Hotové vychladlé balíčky ještě posypeme moučkovým cukrem.

Příprava jablečné náplně:
1. Oloupaná jablka pokrájíme na čtvrtky, zbavíme jádřinců a nahrubo nastrouháme (nebo pokrájíme na tenké plátky)
2. Dáme do hrnce, přidáme vodu a na mírném ohni za občasného zamíchání dusíme doměkka
3. Pak přidáme pískový cukr, vanilinový cukr a skořici
4. Když je jablečná kaše dostatečně hustá a většina vody se odpařila můžeme ji použít.

Poznámka:

Autorka receptu i fotografie: Věra Skoumalová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Mléčné jídelny PRAMEN – reklama z dob socialismu

Zavzpomínejte si na doby minulé díky tomuto krátkému videu, reklamě na provozovny PRAMEN. Kdo by si dal tehdejší jahodový nebo čokoládový koktejl? A co dortíčky a zmrzlinové poháry?

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Britské prémiové potraviny od Icelandu k dostání na Košík.cz

Taky se vám občas nechce nic vařit nebo nakupovat a rádi sáhnete do mrazáku pro zásoby? I mražené potraviny můžou být lahůdkou, což dokazuje Iceland, který nabízí prémiové britské potraviny. Ty si nyní exkluzivně můžete objednat na Košík.cz.

číst dále ...

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy