Domácí jablečný kečup s česnekem, cibulí, cukrem, octem a koření.
Ingredience:
1 kg | jablek |
1 šálek | pískového cukru |
1 lžička | kari koření |
1 lžička | mleté pálivé papriky |
1 lžička | soli |
5-6 ks | stroužků česneku |
3 ks | větších cibulí |
2 dl | octa |
voda |
Postup:
1. Oloupaná a jádřinců zbavená jablka rozemeleme spolu s oloupanými cibulemi a oloupanými stroužky česneku na masovém mlýnku
2. Přidáme trochu vody a uvaříme dohusta
3. Pak vmícháme cukr, ocet, koření, osolíme a společně ještě chvíli povaříme
4. Ještě horký kečup plníme do čistě vymytých sklenic, dobře uzavřeme, obrátíme dnem vzhůru, necháme vychladnout a uložíme do chladna.