REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jablečno-skořicové knedlíky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kynuté těsto vytvarované do knedlíku, naplněné jablky smíchanými se skořicí a vanilkovým cukrem, uvařené v páře.


Ingredience:
200 glískových oříšků
125 gmásla
70 gtřtinového cukru
3 ksjablek
1 ksvanilkového cukru
2 žlícemleté skořice
Na těsto:
500 gpolohrubé mouky
20 gsušeného droždí
2 ksvajec
250 mlmléka
1 lžícecukru krupice
špetka soli

Postup:

1. Do mísy dáme prosátou polohrubou mouku, špetku soli, mléko, rozklepnutá vejce, krupicový cukr, droždí, vše dobře promícháme a vypracujeme vláčné těsto, které necháme 45 minut kynout
2. Mezitím jádřinců zbavená jablka nakrájíme na kostičky a smícháme s mletou skořicí a vanilkovým cukrem
3. Pak z těsta vyválíme plát silný 1 cm a skleničkou z něho vykrajujeme kolečka
4. Doprostřed každého dáme kostičky jablek s mletou skořicí a vanilkovým cukrem, zabalíme do knedlíku a necháme ještě 20 minut kynout
5. Knedlíky vaříme 10 minut v páře a podáváme posypané nasucho opraženými oříšky, cukrem a přelité rozpuštěným máslem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy