REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jablečné muffiny s ořechy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Těsto na muffiny z mouky, cukru, jablek a dalších ingrediencí, posypané drobenkou, upečené dozlatova.


Ingredience:
350 ghladké mouky
50 gtmavého přírodního cukru + na posypání
50 gnasekaných vlašských ořechů
25 gmásla
3 ksjablek (každé o váze asi 140 g)
1 ksvejce
250 mlzakysané smetany
2 lžičkyprášku do pečiva
1 lžičkamleté skořice
1/2 lžičkyjedlé sody
2-3 lžícemléka
špetka soli

Postup:

1. V misce vytvoříme drobenku ze změklého másla, 2 lžic hladké mouky, 1 lžíce cukru a na drobno nasekaných vlašských ořechů
2. Do mísy prosijeme zbylou hladkou mouku s práškem do pečiva, jedlou sodou i špetkou soli, pak vmícháme zbylý cukr a mletou skořici
3. Dvě oloupaná, na hrubo nastrouhaná jablka promícháme se zakysanou smetanou, rozšlehaným vejcem a 2 lžícemi mléka, do suchých přísad uděláme důlek, vlijeme jablečnou směs a rychle promícháme (když je těsto příliš suché přidáme mléko a těsto příliš nemícháme, aby muffiny nebyly tuhé)
4. Do dvou třetin naplníme formy na muffiny vyložené papírovými košíčky, posypeme drobenkou a zbylé jablko nakrájené na plátky zapícháme do těsta, vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme dozlatova (asi 20 minut)
5. Po upečení posypeme krupicovým cukrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy