REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jablečné řezy s citrónovou polevou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Piškotová buchta s jablečnou náplní a polevou z citrónu.


Ingredience:
120 gpolohrubé mouky
120 gcukru moučka
30 gmásla
4 ksvajec
citrónová kůra
rybízová marmeláda
Náplň:
750 gzralých jablek
50 gcukru moučka
1 lžícevody
Poleva:
1 ksbílku
200 gcukru moučka
1,5 kscitrónu (šťáva)

Postup:

1. Celá vejce s cukrem šleháme nad párou do hustší bílé hmoty, sundáme z pára a mícháme do vychladnutí
2. Poté vmícháme rozpuštěné máslo a mouku promíchanou s citrónovou kůrou
3. Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme v předehřáté troubě na 160 °C dorůžova
4. Necháme vychladnout, rozkrojíme a potřeme marmeládou
5. Jablka oloupeme, nakrájíme na čtvrtky zbavíme jádřinců a spolu s cukrem a lžící vody dusíme až se voda odpaří (jablka zůstanou celá a nerozvařená)
6. Moučník polijeme polevou, do které pokládáme kousky dušených jablek (můžeme posypat sekanými ořechy nebo rozinkami)
7. Po ztuhnutí polevy krájíme kostky a zdobíme šlehačkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy