Lívance z jablek, mouky, vína, skořice a vajec, potřené vanilkovou polevou.
Ingredience:
1 kg | jablek |
300 g | polohrubé mouky |
400 ml | bílého vína |
3 ks | vajec |
špetka skořice | |
olej na smažení | |
Na polevu: | |
250 g | polotučného tvarohu |
200 g | zakysané smetany |
3 ks | sáčků vanilkového cukru |
Postup:
1. Do mísy dáme polohrubou mouku, rozklepnutá vejce, očištěná, na hrubo nastrouhaná jablka, špetku skořice, přilijeme bílé víno a vše dobře promícháme
2. Ze vzniklého těsta smažíme na rozehřátém oleji lívanečky z obou stranách dozlatova
3. V misce smícháme dohladka polotučný tvaroh, zakysanou smetanu a vanilkové cukry
3. Hotové lívanečky potřeme vanilkovou polevou a podáváme teplé, ale i vychladlé.