REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jablečné lívance II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Lívance z jablek, mouky, vína, skořice a vajec, potřené vanilkovou polevou.


Ingredience:
1 kgjablek
300 gpolohrubé mouky
400 mlbílého vína
3 ksvajec
špetka skořice
olej na smažení
Na polevu:
250 gpolotučného tvarohu
200 gzakysané smetany
3 kssáčků vanilkového cukru

Postup:

1. Do mísy dáme polohrubou mouku, rozklepnutá vejce, očištěná, na hrubo nastrouhaná jablka, špetku skořice, přilijeme bílé víno a vše dobře promícháme
2. Ze vzniklého těsta smažíme na rozehřátém oleji lívanečky z obou stranách dozlatova
3. V misce smícháme dohladka polotučný tvaroh, zakysanou smetanu a vanilkové cukry
3. Hotové lívanečky potřeme vanilkovou polevou a podáváme teplé, ale i vychladlé.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy