Usmažené lívanečky z mouky, jablek, vajec, skořice a bílého vína.
Ingredience:
1 kg | jablek |
300 g | polohrubé mouky |
400 ml | bílého vína |
3 ks | vajec |
špetka skořice | |
olej na smažení | |
Na polevu: | |
250 g | polotučného tvarohu |
200 g | zakysané smetany |
3 ks | sáčků vanilkového cukru |
Postup:
1. Do mísy dáme očištěná, jádřince zbavená, nahrubo nastrouhaná jablka, prosátou polohrubou mouku,rozklepnutá vejce, špetku skořice, přilijeme bílé víno a vše dobře promícháme
2. Na rozpáleném oleji usmažíme z obou stran lívanečky dozlatova
3. Polotučný tvaroh smícháme se smetanou i vanilkovým cukrem dohladka a bílou polevou ozdobíme lívanečky
4. Podáváme teplé, ale dobré jsou i vychladlé.