REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jablečné lívanečky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Usmažené lívanečky z mouky, jablek, vajec, skořice a bílého vína.


Ingredience:
1 kgjablek
300 gpolohrubé mouky
400 mlbílého vína
3 ksvajec
špetka skořice
olej na smažení
Na polevu:
250 gpolotučného tvarohu
200 gzakysané smetany
3 kssáčků vanilkového cukru

Postup:

1. Do mísy dáme očištěná, jádřince zbavená, nahrubo nastrouhaná jablka, prosátou polohrubou mouku,rozklepnutá vejce, špetku skořice, přilijeme bílé víno a vše dobře promícháme
2. Na rozpáleném oleji usmažíme z obou stran lívanečky dozlatova
3. Polotučný tvaroh smícháme se smetanou i vanilkovým cukrem dohladka a bílou polevou ozdobíme lívanečky
4. Podáváme teplé, ale dobré jsou i vychladlé.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy