REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Indonéský salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát složený z hrubších kousků pečeného kuřecího masa, těstovin, zeleniny, ovoce a hub.


Ingredience:
1000 gkuřete
150 gcibule
80 gananasového kompotu bez nálevu
80 gpapriky sterilované bez nálevu
80 gžampionů sterilovaných bez nálevu
70 gtěstovin
50 goleje
10 grozinek
10 gsoli
5 gčesneku
3 gkari koření

Postup:

1. Očištěné kuře potřeme česnekem utřeným se solí, olejem a upečeme ho do měkka
2. Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě tak, aby se nerozvařily (tzv. na skus) a propláchneme je studenou vodou
3. Kolečka cibule krátce podusíme na zbývajícím oleji, přidáme kari koření, odstavíme a necháme vychladnout
4. Kuře po upečení a zchladnutí vykostíme a nakrájíme na hrubší kousky
5. Nakrájené kuřecí maso smícháme s vařenými těstovinami a podušenou cibulí
6. Přidáme kousky ananasu, plátky žampionů, nudličky papriky, oprané a spařené rozinky
7. Salát promícháme, podle potřeby dochutíme solí a necháme vychladnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy