REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Chřestový salát s kuřecím masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na kousky pokrájená a smíchaná zelenina, sýr a ovoce, směs přelitá sladkokyselou zálivkou, salát servírovaný doplněný o plátky opečeného kuřecího masa.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
500 gchřestu
250 gkuřecích prsou
200 gpolotvrdého sýru
200 gžampionů
150 gcherry rajčátek
30 gmásla
2 ksřapíkatého celeru
1 ksjablka
1 ksmanga
1 kskadeřavý salát
9 lžicoleje
4 lžícevinného octa
2 lžícetrochu ostré hořčice
voda
pepř
cukr
sůl

Postup:

1. Chřest oloupeme, odřízneme dřevnaté konce, svážeme kuchyňskou nití do svazečků, vaříme ve vroucí osolené vodě spolu s trochou cukru a másla 15 minut, pak ho vytáhneme a necháme důkladně okapat
2. Kuřecí prsa mírně naklepeme, osolíme a okořeníme pepřem, opečeme na 2 lžících dobře rozehřátého oleje, po obou stranách, dozlatova, necháme chvíli odležet, pak maso nakrájíme na plátky
3. Omytý, okapaný řapíkatý celer nakrájíme na nudličky, očištěné žampiony na plátky, opečeme je na tuku po mase
4. Sýr nakrájíme na kostičky, oloupané mango odkrojíme od pecky, rovněž pokrájíme na kostičky, stejně tak jablko zbavené jadřince, omytá rajčata rovněž pokrájíme, omytý a okapaný salát natrháme na kousky velikosti sousta, všechny druhy zeleniny, sýr a ovoce spolu promícháme
5. Zbývající olej rozšleháme s octem a hořčicí, dochutíme solí, pepřem a cukrem
6. Zálivkou přelijeme salát, který pak ještě obložíme plátky kuřete.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy