Vařené brambory promíchané s povařeným sírovcem a dalšími ingrediencemi, podávané dobře vychlazené jako obědový salát.
Ingredience:
300 g | dopředu uvařených brambor |
300 g | povařeného sírovce |
200 g | anglické slaniny |
8 ks | kozích rohů nebo 2 feferonky |
2 ks | mladé cibulky s natí (jarní cibulka) |
1 ks | kostky masoxu |
2 lžíce | citronové šťávy |
pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, sírovec nakrájíme na kostičky a povaříme ve vodě s kostkou masoxu
2. Slaninu pokrájíme na nudličky a opečeme
3. Vychladlé brambory pokrájíme na kostičky, sírovec slijeme a propláchneme studenou vodou
4. Smícháme brambory s uvařeným sírovcem, přidáme opečenou slaninu, nalijeme i 3 lžíce oleje na které se pekla, nakrájíme kozí rohy, mladou cibulku i s natí, promícháme, zastříkneme citronovou šťávou 5. Vše spolu opět promícháme, dochutíme solí, pepřem a vychladíme
6. Tento salát podáváme samotný, nebo s pečivem.
Více o sírovci žlutooranžovém najdete v našem atlasu hub: Sírovec žlutooranžový.
Poznámka:Autor receptu: Dalibor Marounek