Salát z vařených fazolí a kuřecího masa spojený majonézou odlehčenou jogurtem.
Ingredience:
Na 1 kg: | |
230 g | kuřecího masa |
220 g | barevných fazolí |
160 g | majonézy základní |
100 g | cibule |
50 g | bílého jogurtu |
20 g | rajčatového protlaku |
20 g | oleje |
15 g | octa |
15 g | soli |
5 g | cukru |
3 g | kari koření |
Postup:
1. Kuřecí maso osolíme, okořeníme kořením kari a na polovině oleje udusíme (upečeme) doměkka
2. Po zchladnutí maso nakrájíme na nudličky
3. Den předem namočené fazole uvaříme bez soli doměkka tak, aby se nerozvařily
4. Uvařené fazole scedíme a po vychladnutí k nim přidáme na nudličky nakrájené kuřecí maso
5. Na zbývajícím oleji podusíme na kolečka nakrájenou cibuli s rajčatovým protlakem
6. Vše promícháme s majonézou, jogurtem, šťávou z kuřecího masa a nakonec salát dochutíme cukrem, octem a solí.
– Příprava základní majonézy viz: Majonéza základní .