Povařený zelený chřest v jarním salátu s nakrájenou šunkou, sýrem, rajčaty, kukuřicí, olivovým olejem, solí a pepřem.
Ingredience:
500 g | zeleného chřestu |
100 g | sterilované kukuřice |
100 g | uzeného sýru |
100 g | cherry rajčat |
100 g | šunky |
2 lžíce | olivové oleje |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Chřest ve spodní části oloupeme a nakrájíme na 2-3 cm špalíčky
2. Nakrájený chřest povaříme 3 minuty
3. Špičky chřestu vložíme do vařící vody 1 minutu před koncem, aby se nerozvařily
4. Vodu slijeme a necháme v sítku okapat a vychladnout
5. Okapaný chřest promícháme s nakrájenou šunkou, sýrem, rajčaty, kukuřicí
6. Ochutíme olivovým olejem, solí, pepřem a necháme vychladit
7. Vychlazený salát podáváme samotný nebo s pečivem.