Pro Čechy exotická polévka s intenzivní chutí a vůní po použitých surovinách. Především zázvor, kari, česnek a chilli, to vše zjemněné kokosovým mlékem dodává této polévce pikantní a přitom lahodnou chuť. Kousky opečeného kuřecího masa jsou pak jen dalším bonusem pro milovníky chutných exotických polévek.
Ingredience:
500 g | kuřecího masa |
100 g | rýže |
50 g | mandlí |
2 lžičky | kari koření |
1/2 lžičky | mletého zázvoru |
1/2 lžičky | chilli |
4 ks | stroužky česneku |
2 ks | cibule |
2 l | vody |
2 dl | kokosového mléka |
šťáva z 1 citronu | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Na oleji zpěníme rozetřený česnek a jemně nakrájenou cibuli
2. Přidáme koření kari a chilli a také větší kousky kuřecího masa, maso v základu opečeme, pak vše vložíme do hrnce s vařící vodou, přidáme ještě nasekané mandle, povaříme až maso změkne
3. Nakonec do vývaru vlijeme kokosové mléko a přidáme uvařenou rýži, ochutíme solí a šťávou z citronu a teplé podáváme.
Recept i s fotografií nám poslal Dalibor Marounek