REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Indiánky s jasmínovým čajem v bílé čokoládě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vyzkoušejte klasiku v novém kabátě ve formě mini indiánků z jasmínového čaje. Recept od cukráře Josefa Maršálka.


Ingredience:
Piškoty:
90 gkukuřičná mouka
50 gcukr krupice
30 gvoda
10 gbramborový škrob
4 ksvelká vejce
Sníh:
240 gcukr krupice
100 gvymačkaná šťáva z citrónů
60 gbílky
1 lžičkajasmínového čaje
Na polevu:
200 gbílá čokoláda, ideálně kolem 35 % kakaového másla
30 gextra virgin olivový olej
Na dokončení:
sušená poupata jasmínu

Postup:
  1. Bílky s vodou a cukrem ušleháme do pevna, lehce vmícháme žloutky, směs mouky a škrobu a ihned sáčkem s hladkou trubičkou stříkáme na plech s papírem malé piškoty, asi 3 cm velké. Pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C do zlatova. Necháme dojít-dosušit ve vypnuté troubě.
  2. Na náplň převaříme čaj a šťávu z citrónů, necháme dobře vylouhovat. Odvážíme 60 g náplně, kterou spolu s bílky vyšleháme skoro do pevna. V malém hrnci smícháme 160 g cukru a 100 ml vody a vaříme na 115 °C; zatímco pokračujeme ve šlehání sněhu za postupného přidávání zbývajícího cukru. Podstatné je mít zároveň pevně ušlehaný sníh a uvařený cukrový sirup, který malým praménkem za pomalého chodu mixeru přiléváme do sněhu. Šleháme do pevna.
  3. Ještě vlažným sněhem naplníme sáček s hladkou trubičkou a na upečené piškoty náplň nastříkáme.
  4. Necháme v pokojové teplotě zaschnout a poté namočíme v rozpuštěné čokoládě s olejem a dozdobíme květy jasmínu.
Doporučení:

Skladujeme v lednici.

Poznámka:

Recept k článku: Valentýnská oslava podle Josefa Maršálka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy