REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Indiánky s jasmínovým čajem v bílé čokoládě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vyzkoušejte klasiku v novém kabátě ve formě mini indiánků z jasmínového čaje. Recept od cukráře Josefa Maršálka.


Ingredience:
Piškoty:
90 gkukuřičná mouka
50 gcukr krupice
30 gvoda
10 gbramborový škrob
4 ksvelká vejce
Sníh:
240 gcukr krupice
100 gvymačkaná šťáva z citrónů
60 gbílky
1 lžičkajasmínového čaje
Na polevu:
200 gbílá čokoláda, ideálně kolem 35 % kakaového másla
30 gextra virgin olivový olej
Na dokončení:
sušená poupata jasmínu

Postup:
  1. Bílky s vodou a cukrem ušleháme do pevna, lehce vmícháme žloutky, směs mouky a škrobu a ihned sáčkem s hladkou trubičkou stříkáme na plech s papírem malé piškoty, asi 3 cm velké. Pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C do zlatova. Necháme dojít-dosušit ve vypnuté troubě.
  2. Na náplň převaříme čaj a šťávu z citrónů, necháme dobře vylouhovat. Odvážíme 60 g náplně, kterou spolu s bílky vyšleháme skoro do pevna. V malém hrnci smícháme 160 g cukru a 100 ml vody a vaříme na 115 °C; zatímco pokračujeme ve šlehání sněhu za postupného přidávání zbývajícího cukru. Podstatné je mít zároveň pevně ušlehaný sníh a uvařený cukrový sirup, který malým praménkem za pomalého chodu mixeru přiléváme do sněhu. Šleháme do pevna.
  3. Ještě vlažným sněhem naplníme sáček s hladkou trubičkou a na upečené piškoty náplň nastříkáme.
  4. Necháme v pokojové teplotě zaschnout a poté namočíme v rozpuštěné čokoládě s olejem a dozdobíme květy jasmínu.
Doporučení:

Skladujeme v lednici.

Poznámka:

Recept k článku: Valentýnská oslava podle Josefa Maršálka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Rajčata, nejoblíbenější zelenina Čechů

Rostou skoro všude a milují je po celém světě. U nás se ale rajčata začala konzumovat až od 19. století, a navíc byla zpočátku považována za jedovatá. To už je ale dávno zapomenuto. Dnes už víme, že obsahují plno vitaminů, antioxidantů a minerálů. Proto není divu, že jich ročně v průměru spotřebujeme až 12 kg. Jelikož jsou rajčata tak populární, vyzpovídala Akademie kvality Alici Kouřilovou, vedoucí kanceláře Zelinářské unie Čech a Moravy.

číst dále ...

Originální a chutné recepty s ketchupy Spak Master

Načerpejte novou inspiraci pro lahodné a jednoduché recepty doplněné prémiovými ketchupy Spak Master. Chuť dozrálých italských rajčat bez přídavných látek je jako stvořená pro všechny gurmány. Díky vybrané chuti a prémiové kvalitě těchto lahodných pomocníků navíc ušetříte čas strávený v kuchyni.

číst dále ...

Znáte české superpotraviny, které jsou plné vápníku?

Při slově vápník se ve spojitosti s lidským tělem téměř každému vybaví kosti nebo zuby. Tato asociace je správná, jelikož se právě zde nachází až 99 % veškerého vápníku. Plní ovšem mnohem více funkcí. Pomáhá k správné srážlivosti krve, podporuje činnost svalů a také se podílí na nervových přenosech. Při nedostatku tohoto důležitého minerálu si tělo bere zásoby z již zmiňovaných kostí a zubů. To může způsobovat kazy, záněty v dutině ústní či řídnutí kostí. Tuto nepostradatelnou složku byste měli pravidelně doplňovat například mlékem, mákem nebo brokolicí. Zde je pár příjemných tipů, jak na to!

číst dále ...

Melounová kuchařka – výběr 18 TOP receptů z melounu

Sezóna melounů nám každý rok umožní připravit některé skvělé recepty právě ze sladké dužiny jak vodního melounu, tak i z dalších druhů této sladké pochutiny. Vybrali jsme pro vás z databáze naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz naše nejlepší vyzkoušené recepty právě na sladké melouny.

číst dále ...

Koronavirus změnil vnímání obalů potravin. S redukcí plastů by se však přestávat nemělo, míní výrobci

V období nouzového stavu vzrostla u balení potravin četnost užívání plastů. Podle odborníků si díky koronaviru tuzemští spotřebitelé zároveň uvědomili primární funkci obalu u potravin. Výrobci, kteří se dlouhodobě snaží o redukci plastů, nicméně uvádí, že tyto snahy by neměly být upozaďovány ani v období mimořádných krizí.

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy