REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Indiánky s jasmínovým čajem v bílé čokoládě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vyzkoušejte klasiku v novém kabátě ve formě mini indiánků z jasmínového čaje. Recept od cukráře Josefa Maršálka.


Ingredience:
Piškoty:
90 gkukuřičná mouka
50 gcukr krupice
30 gvoda
10 gbramborový škrob
4 ksvelká vejce
Sníh:
240 gcukr krupice
100 gvymačkaná šťáva z citrónů
60 gbílky
1 lžičkajasmínového čaje
Na polevu:
200 gbílá čokoláda, ideálně kolem 35 % kakaového másla
30 gextra virgin olivový olej
Na dokončení:
sušená poupata jasmínu

Postup:
  1. Bílky s vodou a cukrem ušleháme do pevna, lehce vmícháme žloutky, směs mouky a škrobu a ihned sáčkem s hladkou trubičkou stříkáme na plech s papírem malé piškoty, asi 3 cm velké. Pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C do zlatova. Necháme dojít-dosušit ve vypnuté troubě.
  2. Na náplň převaříme čaj a šťávu z citrónů, necháme dobře vylouhovat. Odvážíme 60 g náplně, kterou spolu s bílky vyšleháme skoro do pevna. V malém hrnci smícháme 160 g cukru a 100 ml vody a vaříme na 115 °C; zatímco pokračujeme ve šlehání sněhu za postupného přidávání zbývajícího cukru. Podstatné je mít zároveň pevně ušlehaný sníh a uvařený cukrový sirup, který malým praménkem za pomalého chodu mixeru přiléváme do sněhu. Šleháme do pevna.
  3. Ještě vlažným sněhem naplníme sáček s hladkou trubičkou a na upečené piškoty náplň nastříkáme.
  4. Necháme v pokojové teplotě zaschnout a poté namočíme v rozpuštěné čokoládě s olejem a dozdobíme květy jasmínu.
Doporučení:

Skladujeme v lednici.

Poznámka:

Recept k článku: Valentýnská oslava podle Josefa Maršálka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů z cukety

Cukety jsou vlastně odrůdy tureckých tykví, které se obvykle sklízejí nezralé. Především jejich dužina je vhodná na tepelnou úpravu a ke konzumaci. V tomto článku najdete seznam těch nejlepších receptů na cuketu, které najdete v naší databázi.

číst dále ...

Grissini – tyčinky urozeného původu

Příběh grissin je spjat s Turínem a rodem Savojských. V Itálii nechybí na žádném stole, jsou dokonalé jako snack k sýrům a uzeninám či na vaření. Věděli jste ale, že vznikly už před stovkami let?

číst dále ...

Domácí ovocné nanuky s překvapením

Léto a prázdniny se pomalu ale jistě blíží ke konci, slunečné počasí nám ale snad ještě chvilku vydrží, navíc co si budeme povídat, především děti se zmrzliny nikdy nenabaží. Připravte si proto domácí ovocné nanuky, které vás příjemně osvěží a můžete je navíc vyšperkovat podle vlastní chutě. Je to tak jednoduché.

číst dále ...

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Používejte místo cukru med, chutná skvěle a prospívá organismu

Je cukr neodmyslitelnou součástí vaší kuchyně, posezení u kávy i pomocníkem proti stresu? Potom si zaděláváte na nemalé zdravotní potíže. Problém je v použití rafinovaného cukru, kterému se ne nadarmo přezdívá bílý jed. Jeho konzumaci byste měli omezit na minimum. Cukr však není jediným sladidlem, skvělou alternativou je zejména med. Chutná skvěle, je zdravý a osladíte s ním nejen šálek čaje.

číst dále ...

Vynikající salát pokaždé jinak

Inspirace na obědy a večeře není nikdy dost. Zejména v letních měsících většina z nás vyhledává spíše lehké pokrmy, a proto přijdou vhod především tipy na nejrůznější domácí saláty. Rychle ale vyžeňte z hlavy představu zvadlých zelených lístků s kousky rajčete. Pořádný salát je kombinací luštěnin, celozrnných plodin, sýrů, masa či oříšků a lahodné zeleniny. K tomu, abyste jej dochutili rozhodně nebudete potřebovat majonézu ani kečup!

číst dále ...

Ty nejlepší recepty na zpracování švestek

Malá švestková kuchařka – TOP recepty z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz. Vybrali jsme pro vás nejoblíbenější, prověřené recepty našich čtenářů na zpracování a využití čerstvých švestek v kuchyni.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy