REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Indiánky s jasmínovým čajem v bílé čokoládě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vyzkoušejte klasiku v novém kabátě ve formě mini indiánků z jasmínového čaje. Recept od cukráře Josefa Maršálka.


Ingredience:
Piškoty:
90 gkukuřičná mouka
50 gcukr krupice
30 gvoda
10 gbramborový škrob
4 ksvelká vejce
Sníh:
240 gcukr krupice
100 gvymačkaná šťáva z citrónů
60 gbílky
1 lžičkajasmínového čaje
Na polevu:
200 gbílá čokoláda, ideálně kolem 35 % kakaového másla
30 gextra virgin olivový olej
Na dokončení:
sušená poupata jasmínu

Postup:
  1. Bílky s vodou a cukrem ušleháme do pevna, lehce vmícháme žloutky, směs mouky a škrobu a ihned sáčkem s hladkou trubičkou stříkáme na plech s papírem malé piškoty, asi 3 cm velké. Pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C do zlatova. Necháme dojít-dosušit ve vypnuté troubě.
  2. Na náplň převaříme čaj a šťávu z citrónů, necháme dobře vylouhovat. Odvážíme 60 g náplně, kterou spolu s bílky vyšleháme skoro do pevna. V malém hrnci smícháme 160 g cukru a 100 ml vody a vaříme na 115 °C; zatímco pokračujeme ve šlehání sněhu za postupného přidávání zbývajícího cukru. Podstatné je mít zároveň pevně ušlehaný sníh a uvařený cukrový sirup, který malým praménkem za pomalého chodu mixeru přiléváme do sněhu. Šleháme do pevna.
  3. Ještě vlažným sněhem naplníme sáček s hladkou trubičkou a na upečené piškoty náplň nastříkáme.
  4. Necháme v pokojové teplotě zaschnout a poté namočíme v rozpuštěné čokoládě s olejem a dozdobíme květy jasmínu.
Doporučení:

Skladujeme v lednici.

Poznámka:

Recept k článku: Valentýnská oslava podle Josefa Maršálka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy