REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Indiánci s jahodovým sněhem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ušlehaný sladký jahodový sníh nastříkaný na doma vyrobená, v troubě upečená piškotová kolečka, polotovar nakonec, po ztuhnutí v lednici, máčený v čokoládě.


Ingredience:
Na piškotová kolečka:
80 ghladké mouky
60 gcukru krupice
40 gškrobu (solamylu)
4 ksvejce
Na sněhový krém:
160 gkrupice
160 gmoučkového cukru
4 ksbílky
2 lžícejahodové marmeláda
1/2 lžičkykyseliny citronové
Ostatní:
papír na pečení, cukrářský zdobící pytlík
vodní lázeň, hořká čokoláda na vaření a tuk na čokoládovou polevu

Postup:

1. Vejce opatrně rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků, žloutky ušleháme s polovinou cukru do pěny
2. Do žloutkové pěny pak zamícháme škrob a hladkou mouku
3. Bílky ušleháme se zbylým cukrem, sníh z bílků vmícháme do těsta
4. Hmotu do zdobícího sáčku a na plech vyložený papírem na pečení nastříkáme úhledná kolečka
5. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C tak 14 minut pěkně dozlatova, pak plech vytáhneme a kolečka necháme úplně vychladnout.
6. Připravíme sněhový krém; nad párou, tedy ve vodní lázni, vyšleháme sníh, cukry a kyselinu (hmota bude vyšlehaná, když do ní říznete nožem a ona se neslije zpět)
7. Do hotové hmoty nakonec vmícháme jahodovou marmeládu
8. Krémový sníh nandáme do zdobícího pytlíku a nastříkáme ho na upečené piškoty
9. Dáme na 4-5 hodin do lednice ztuhnout
10. Polotovar indiánků nakonec dáme na chvíli do mrazáku, pak je máčíme v teplé (ne horké!) čokoládě rozpuštěné spolu se ztuženým tukem ve vodní lázni.

Doporučení:

Na 100 g čokolády na vaření se dává 50 g ztuženého tuku. Vodní lázeň – Nádobu s pokrmem vložíme do hrnce do poloviny naplněného horkou vodou, kterou udržujeme těsně pod bodem varu.

Poznámka:

Foto zdroj: www.milkparade.eu. Recept k článku: Milkparade.eu: Anketa o nejoblíbenější český zákusek.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Jubilejní Burgerfest přivítal 21 000 návštěvníků a trhnul rekord s největším burgerem

10. ročník Burgerfestu, který se o víkendu uskutečnil na holešovickém Výstavišti se skutečně vydařil. Kromě dokonalého počasí po celou dobu akce si jej užilo přes 21 000 návštěvníků a došlo i na rekord. Tím byl největší burger v České republice, který vážil 95 kg a měřil 98 na 24 cm, díky čemuž se podařilo jej zapsat i do České knihy rekordů. Celkem se na akci zkonzumovalo 45.000 burgerů v 53 bistrech a restauracích, proběhlo 10 workshopů a kuchařských show, byly zvoleny nejlepší restaurace a rozdaly se ceny v hodnotě přesahující 500 000 Kč.

číst dále ...

Červená řepa jako nepostradatelná lahůdka nejen do upršených podzimních dnů

Pro všechny milovníky barevných jídel máme skvělou zprávu. Nastává čas připravit si krásné pokrmy, které potěší na pohled v době šedivých dnů, ale zároveň budou také vitamínovou bombou, kterou v těchto dlouhých měsících jako když najdete! Červená řepa je hvězda nejen podzimní kuchyně a dokáže svou chutí pořádně překvapit. Připravte si s námi originální recepty!

číst dále ...

Celer jako výtečná surovina tentokrát v hlavní roli

Možná i vy patříte mezi ty, kteří považují celer za nudnou zeleninu, která je vhodná maximálně do vývaru či do oblíbené svíčkové. Nenechte se však mýlit a dejte mu šanci. Pověřte celer hlavní úlohou ve své kuchyni a zkuste z něj vykouzlit originální dobroty. Uvidíte, že tento zdánlivě nenápadný kousek umí pořádně překvapit!

číst dále ...

Vyhlášen byl Evropský den ekologického zemědělství, slavit se bude 23. září

Evropský parlament, Rada Evropské unie a Evropská komise, tři klíčové instituce EU, dnes podepsaly společné prohlášení, kterým oficiálně vyhlásily 23. září Evropským dnem ekologického zemědělství.

číst dále ...

Vlašské ořechy. Víte, jak s nimi nakládat?

S plody ořešáku královského se pravděpodobně setkal každý z nás. Podobnost zvrásněných jader vlašských ořechů s mozkem je velmi příznačná, neboť vysoký obsah omega-3 mastných kyselin účinně podporuje funkci mozku.

číst dále ...

Dýňová sezóna na obzoru: Připravte si originální recepty na ohni

Léto už se pomalu blíží ke konci, ale počasí ještě stále přeje grilování, a proto je nejvyšší čas si tuto oblíbenou sezónu ještě trošku užít. Zkuste si kulinářské tvoření na ohni zpestřit a vsaďte na dýně. Jejich sezóna začíná koncem srpna a trvá až do prvních mrazíků. Máte tak spoustu času vyzkoušet neotřelé recepty.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy