REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Indiánci s jahodovým sněhem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ušlehaný sladký jahodový sníh nastříkaný na doma vyrobená, v troubě upečená piškotová kolečka, polotovar nakonec, po ztuhnutí v lednici, máčený v čokoládě.


Ingredience:
Na piškotová kolečka:
80 ghladké mouky
60 gcukru krupice
40 gškrobu (solamylu)
4 ksvejce
Na sněhový krém:
160 gkrupice
160 gmoučkového cukru
4 ksbílky
2 lžícejahodové marmeláda
1/2 lžičkykyseliny citronové
Ostatní:
papír na pečení, cukrářský zdobící pytlík
vodní lázeň, hořká čokoláda na vaření a tuk na čokoládovou polevu

Postup:

1. Vejce opatrně rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků, žloutky ušleháme s polovinou cukru do pěny
2. Do žloutkové pěny pak zamícháme škrob a hladkou mouku
3. Bílky ušleháme se zbylým cukrem, sníh z bílků vmícháme do těsta
4. Hmotu do zdobícího sáčku a na plech vyložený papírem na pečení nastříkáme úhledná kolečka
5. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C tak 14 minut pěkně dozlatova, pak plech vytáhneme a kolečka necháme úplně vychladnout.
6. Připravíme sněhový krém; nad párou, tedy ve vodní lázni, vyšleháme sníh, cukry a kyselinu (hmota bude vyšlehaná, když do ní říznete nožem a ona se neslije zpět)
7. Do hotové hmoty nakonec vmícháme jahodovou marmeládu
8. Krémový sníh nandáme do zdobícího pytlíku a nastříkáme ho na upečené piškoty
9. Dáme na 4-5 hodin do lednice ztuhnout
10. Polotovar indiánků nakonec dáme na chvíli do mrazáku, pak je máčíme v teplé (ne horké!) čokoládě rozpuštěné spolu se ztuženým tukem ve vodní lázni.

Doporučení:

Na 100 g čokolády na vaření se dává 50 g ztuženého tuku. Vodní lázeň – Nádobu s pokrmem vložíme do hrnce do poloviny naplněného horkou vodou, kterou udržujeme těsně pod bodem varu.

Poznámka:

Foto zdroj: www.milkparade.eu. Recept k článku: Milkparade.eu: Anketa o nejoblíbenější český zákusek.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Hřib polosíťkovaný

Pár let nově pojmenovaný jedlý druh houby, velmi podobný hřibu koloději. Praktičtí houbaři rozdíl mezi hřibem kolodějem a hřibem polosíťkovaným nerozlišují.

číst dále ...

Arónie třikrát jinak. Ovocňák představuje 3 zdravé novinky nejen proti jarní únavě

Slyšeli jste už o arónii? Říká se jí také temnoplodec nebo černý jeřáb a je to chuťový zázrak plný vitamínů! V Ovocňáku ji už nějakou dobu najdete v jejich sadech na česko-slovenském pomezí, teď ale hraje hlavní roli ve třech novinkách. 100% šťáva, sirup a džem jsou přesně to, co nakopne tělo a pomůže mu bojovat s jarní únavou.

číst dále ...

Přivítejte jaro s kvalitními potravinami

Jaro, to znamená spoustu slunce, venkovních aktivit a odlehčené pokrmy. A jak jinak začít další jarní den než pořádnou snídaní? Ať se rozhodnete pro domácí granolu, nebo bulku s bylinkovým máslem, vyberte si na jejich přípravu kvalitní suroviny. A jak je poznáte? Při čtení jednotlivých etiket věnujte pozornost značkám kvality. Výrobky označené logy Klasa, Regionální potravina nebo BIO najdete mezi čerstvými i trvanlivými výrobky.

číst dále ...

Nový trend: rybí olej proniká do moderní kuchyně

Když se řekne rybí olej, většině z nás se kromě pozitivního vlivu na organismus vybaví také zkazky našich babiček o tom, jak jej povinně dostávaly ve škole. Jenže od té doby se hodně změnilo. Moderní rybí olej už dávno nemá onu nepříjemnou chuť a vůni, navíc se vyrábí s různými příchutěmi, v kapslích nebo dokonce jako oblíbené dětské želé bonbóny. V severských zemích jej lidé používají celý rok – především kvůli obsahu omega 3 mastných kyselin, vitamínů A, D a E a jejich pozitivnímu vlivu na náš organismus.

číst dále ...

Včelí med: sladký zázrak pro naše zdraví

Máte doma sklenici medu? A pokud ano, jak často med používáte? Pokud si jím jen občas osladíte čaj nebo namažete na housku k snídani, je to zbytečně málo. Měli byste jej zařadit do jídelníčku klidně každý den. Med je totiž nejen chutný, ale i velmi prospěšný pro naše tělo a mysl. Stačí alespoň jedna lžička denně a budete se cítit lépe a zdravěji. Zde je několik důvodů, proč byste měli med zařadit do svého jídelníčku.

číst dále ...

David porazil Goliáše: Česká firma z Polabí vyhrála soudní spor o oblíbený drobený dort nad nadnárodním potravinářským gigantem

Světový potravinářský koncern Dr. Oetker zažaloval tuzemskou firmu Labeta za prodej směsi na dezert, který vyobrazením na obalu připomíná jejich výrobek Krtkův dort. Nyní však odvolací soud rozhodl, že žalovaný se žádné nekalé soutěže nedopustil. Společnost Labeta smí tedy nadále svou směs na Drobený dort prodávat, navíc jí byla přiznána plná náhrada nákladů řízení před soudy obou stupňů.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy