Ušlehaný sladký jahodový sníh nastříkaný na doma vyrobená, v troubě upečená piškotová kolečka, polotovar nakonec, po ztuhnutí v lednici, máčený v čokoládě.
Ingredience:
Na piškotová kolečka: | |
80 g | hladké mouky |
60 g | cukru krupice |
40 g | škrobu (solamylu) |
4 ks | vejce |
Na sněhový krém: | |
160 g | krupice |
160 g | moučkového cukru |
4 ks | bílky |
2 lžíce | jahodové marmeláda |
1/2 lžičky | kyseliny citronové |
Ostatní: | |
papír na pečení, cukrářský zdobící pytlík | |
vodní lázeň, hořká čokoláda na vaření a tuk na čokoládovou polevu |
Postup:
1. Vejce opatrně rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků, žloutky ušleháme s polovinou cukru do pěny
2. Do žloutkové pěny pak zamícháme škrob a hladkou mouku
3. Bílky ušleháme se zbylým cukrem, sníh z bílků vmícháme do těsta
4. Hmotu do zdobícího sáčku a na plech vyložený papírem na pečení nastříkáme úhledná kolečka
5. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C tak 14 minut pěkně dozlatova, pak plech vytáhneme a kolečka necháme úplně vychladnout.
6. Připravíme sněhový krém; nad párou, tedy ve vodní lázni, vyšleháme sníh, cukry a kyselinu (hmota bude vyšlehaná, když do ní říznete nožem a ona se neslije zpět)
7. Do hotové hmoty nakonec vmícháme jahodovou marmeládu
8. Krémový sníh nandáme do zdobícího pytlíku a nastříkáme ho na upečené piškoty
9. Dáme na 4-5 hodin do lednice ztuhnout
10. Polotovar indiánků nakonec dáme na chvíli do mrazáku, pak je máčíme v teplé (ne horké!) čokoládě rozpuštěné spolu se ztuženým tukem ve vodní lázni.
Na 100 g čokolády na vaření se dává 50 g ztuženého tuku. Vodní lázeň – Nádobu s pokrmem vložíme do hrnce do poloviny naplněného horkou vodou, kterou udržujeme těsně pod bodem varu.
Poznámka:Foto zdroj: www.milkparade.eu. Recept k článku: Milkparade.eu: Anketa o nejoblíbenější český zákusek.