REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Husí ramínko na jablkách, salát z červené řepy, chlupaté knedlíky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Staročeské menu připravené z pečených husích stehen, sladkokyselého salátu z červené řepy a bramborových knedlíků nastavených houskou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksvětší husí ramínka (nohy)
2 ksjablka
1 kscibule
1 dclablečného džusu
1 lžícetekutého medu
1 lžícehusího sádla
kousek celé skořice
hřebíček
voda
pepř
sůl
Na chlupaté knedlíky:
400 gbrambor vařených ve slupce
400 gsyrových brambor
200 ghrubé mouky
3 lžíceškrobu
1 kscelé vejce
1 kshouska
1 ksžloutek
voda
sůl
Na salát:
500 gvařené řepy
2 lžícekřenu
1 kscibule
cukr
olej
sůl

Postup:
  1. Ramínka nasolíme, opepříme a potřeme směsí z medu a džusu, necháme v lednici 2 hodiny odpočinout
  2. Na sádlo vložíme cibuli, přidáme jedno nakrájené jablko a koření, podlijeme a dusíme do měkka
  3. Když je maso měkké, přidáme druhé jablko (to má být na skus), šťávu propasírujeme a v případě potřeby zaprášíme moukou a provaříme.

Příprava chlupatých knedlíků:

  1. Nastrouháme syrové brambory, částečně vymačkáme vodu, přidáme nastrouhané vařené brambory, vejce, sůl, mouku, škrob, promícháme a tvoříme knedlíky
  2. Připravené knedlíky zavařujeme v osolené vroucí vodě asi 10 minut, dle velikosti.

Příprava salátu:

  1. Vařenou řepu nahrubo nastrouháme
  2. Přidáme cibuli, křen, ocet smícháme s cukrem, olejem a solí, zalijeme salát
  3. Promícháme a dáme vychladit.
Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografie i textu: Tomáš Mika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy