REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hruškový salát s rozinkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zralé hrušky nakrájené na kostičky, promíchané s rozinkami a ochucené připraveným sirupem s vody, cukru, rumu, celé skořice a citrónové kůry, podávané dobře vychlazené.


Ingredience:
600 gzralých hrušek
4 lžíce rozinek
1 dlvody
3 lžícecukru
2 lžícerumu
citrónová kůra
celá skořice

Postup:

1. Do menšího hrnce si nalijeme vodu, přidáme cukr, rum, kousek celé skořice a citrónové kůry, pak přivedeme k varu a necháme vychladnout
2. Hrušky si oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky
3. Rozinky si přebereme, propláchneme a necháme okapat
4. Poté si do misky vložíme nakrájené hrušky, přidáme rozinky a zalijeme připraveným prochladlým a procezeným sirupem
5. Salát důkladně promícháme a necháme odležet v chladu, poté servírujeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy