Zralé hrušky nakrájené na kostičky, promíchané s rozinkami a ochucené připraveným sirupem s vody, cukru, rumu, celé skořice a citrónové kůry, podávané dobře vychlazené.
Ingredience:
600 g | zralých hrušek |
4 lžíce | rozinek |
1 dl | vody |
3 lžíce | cukru |
2 lžíce | rumu |
citrónová kůra | |
celá skořice |
Postup:
1. Do menšího hrnce si nalijeme vodu, přidáme cukr, rum, kousek celé skořice a citrónové kůry, pak přivedeme k varu a necháme vychladnout
2. Hrušky si oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky
3. Rozinky si přebereme, propláchneme a necháme okapat
4. Poté si do misky vložíme nakrájené hrušky, přidáme rozinky a zalijeme připraveným prochladlým a procezeným sirupem
5. Salát důkladně promícháme a necháme odležet v chladu, poté servírujeme.