REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Chřestový salát II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát z chřestu, rukoly, ředkviček, oliv a cherry rajčátek, servírovaný přelitý ochucenou zálivkou.


Ingredience:
300 gbílého chřestu
300 gzeleného chřestu
100 gcherry rajčátek
60 goliv
1 kssvazku rukoly
1 kssvazku ředkviček
několik listů římského salátu
voda
sůl
Na dresink:
2 lžíceolivového oleje
1 lžícebalzamikového octa
šťáva z 1/2 limetky
špetka mletého pepře
cukr podle chuti
sůl

Postup:

1. Chřest očistíme, oloupeme, povaříme v osolené vodě (zelený asi 6 minut, bílý asi 8 minut), pak scedíme, zchladíme pod studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme na menší kousky
2. Římský salát s rukolou opláchneme, necháme okapat a salát natrháme na velikosti sousta
3. Očištěné ředkvičky nakrájíme na nudličky a omytá rajčátka přepůlíme
4. Na dresink v misce vyšleháme balzamikový ocet, olivový olej a limetkovou šťávu, dochutíme solí, špetkou mletého pepře a cukrem
5. Připravenou zeleninu vložíme do mísy, přidáme nakrájený chřest a okapané olivy, zlehka promícháme, rozdělíme do misek a přelijeme připraveným dresinkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy