REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hříbková polévka z vařenými vejci

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hříbková polévka zjemněná smetanou, servírovaná ozdobená vařenými vejci.


Ingredience:
400 ghříbků
3 ksvejce na tvrdo
1 ksmenší cibule
1 dlsmetany
3 lžícehladké mouky
3 lžíce oleje
1 lvody
nasekaná petrželka
masox
pepř
sůl

Postup:

1. Hříbky očistíme a nakrájíme na slabé plátky, cibuli nakrájíme na jemno
2. V hrnci rozehřejeme olej přidáme cibuli a hříbky a orestujeme, poté zaprášíme moukou a zalijeme vodou a důkladně rozmícháme, osolíme, opepříme a za občasného míchání povaříme 15 minut
3. Ke konci varu přidáme masox a smetanu a stáhneme z plotýnky už nevaříme 4. Před podáváním posypeme petrželkou a na kostičky nakrájenými vejci.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy