REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí závitky plněné anglickou slaninou a modrým sýrem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky hovězího zadního potřené prolisovaným česnekem a hořčicí, obložené anglickou slaninou a modrým sýrem, zamotané do tvaru závitků, zprudka opečené na sádle, pak podušené doměkka zalité vývarem, servírované s omáčkou připravenou z výpeku.


Ingredience:
500 ghovězího zadního - plátky
150 gsýra s modrou plísní
10 ksplátků anglické slaniny
2-4 ksstroužky česneku
1 ksvelké cibule
400-500 mlvývaru nebo voda + gelový bujon Bohatý Knorr
3-4 lžíceplnotučné hořčice
2 lžícehotové jíšky Knorr Tmavá
2 lžícemásla
2 lžícesádla
pepř
sůl

Postup:

1. Plátky masa naklepeme natenko mezi dvěma mikroténovými foliemi, z obou stran osolíme a opepříme
2. Z jedné strany potřeme plátky masa utřeným česnekem a hořčicí, poklademe plátky slaniny a hranolky sýra, pevně zavineme a svážeme potravinářskou nití
3. Na rozpáleném sádle zprudka ze všech stran závitky orestujeme, pak je vytáhneme a odložíme stranou
4. Na témže sádle osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli, necháme zezlátnout, přidáme hořčici a chvilku restujeme
5. Maso vrátíme zpět a podlijeme vývarem, dusíme doměkka cca 40 až 60 minut
6. Závitky vyjmeme a uchováváme v teple, nezapomeneme odmotat nitě
7. Šťávu zahustíme jíškou, provaříme a přes jemné sítko přecedíme
8. Na závěr maso vrátíme zpět, omáčku zjemníme máslem a chvíli vše prohřejeme, podáváme například s rýží.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy