REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí závitky IV.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Závitky potřené hořčicí, naplněné cibulí, mrkví a okurkou, podušené doměkka.


Ingredience:
4 ksplátků hovězího masa (kýty)
4 ksmalých sterilovaných okurek
4 ksmalých mrkví
1 ksmalé cibule
2 lžíceoleje
hořčice
mletý pepř
vývar
sůl

Postup:

1. Plátky masa očistíme, naklepeme, osolíme, opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí
2. Pak poklademe oloupanou, na plátky nakrájenou cibulí, na ni dáme mrkev i okurku, pevně stočíme, upevníme jehlami na závitky nebo párátky
3. Na rozehřátém oleji ze všech stran opečeme, podlijeme trochou vývaru a dusíme doměkka, za občasného obracení a přelévání šťávou, podle potřeby podlévání vývarem.

Doporučení:

Podáváme s vařenou rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy