REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí závitky na červeném víně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky z hovězího zadního masa, potřené hořčicí a naplněné šunkou, uzeným sýrem, kolečky cibule a špalíčky okurek, podušené v troubě na červeném víně.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksvětší plátky hovězího masa (hovězí zadní)
4 ksplátky uzeného sýra
4 ksplátky šunky
2 ksmalé kyselé okurky
1 ksmenší cibule
4 lžičkyplnotučné hořčice
3 lžícesádla
500 mlčerveného vína
pepř
sůl

Postup:

1. Omyté a osušené hovězí plátky osolíme, okořeníme pepřem a z jedné strany pomažeme plnotučnou hořčicí
2. Maso poklademe plátky šunky, uzeného sýra, kolečky cibule a špalíčky kyselých okurek
3. Hovězí svineme do jednotlivých závitků, zajistíme je párátky nebo nití a zprudka, ze všech stran, opečeme na dobře rozpáleném sádle
4. Závitky podlijeme částí červeného vína a dáme péci do trouby vyhřáté na 200 °C, během pečené maso podléváme červeným vínem a přeléváme výpekem
5. Pečeme asi 50 minut, dokud nebude maso měkké.

Doporučení:

Takto připravené hovězí závitky podáváme s rýží.

Poznámka:

Náplň můžeme i různě obměňovat; vyzkoušejte náplň ze slaniny, taveného sýra, paprik či nakrájených, mírně podušených, hub.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Velikonoční pokrmy napárované s našimi víny

Během největších křesťanských svátků se nemusíme bát dát si sklenku vína. Vždyť přece jedním ze zázraků samotného Ježíše Krista bylo, že na svatbě v Káni Galilejské proměnil vodu ve víno. Jaké tedy zvolit k vejcím, mazanci či jehněčímu? O své tipy se s námi podělí národní sommelierka Klára Kollárová, která doporučuje sáhnout po vínech zrozených na moravských a českých vinicích.

číst dále ...

Nový trend: rybí olej proniká do moderní kuchyně

Když se řekne rybí olej, většině z nás se kromě pozitivního vlivu na organismus vybaví také zkazky našich babiček o tom, jak jej povinně dostávaly ve škole. Jenže od té doby se hodně změnilo. Moderní rybí olej už dávno nemá onu nepříjemnou chuť a vůni, navíc se vyrábí s různými příchutěmi, v kapslích nebo dokonce jako oblíbené dětské želé bonbóny. V severských zemích jej lidé používají celý rok – především kvůli obsahu omega 3 mastných kyselin, vitamínů A, D a E a jejich pozitivnímu vlivu na náš organismus.

číst dále ...

Včelí med: sladký zázrak pro naše zdraví

Máte doma sklenici medu? A pokud ano, jak často med používáte? Pokud si jím jen občas osladíte čaj nebo namažete na housku k snídani, je to zbytečně málo. Měli byste jej zařadit do jídelníčku klidně každý den. Med je totiž nejen chutný, ale i velmi prospěšný pro naše tělo a mysl. Stačí alespoň jedna lžička denně a budete se cítit lépe a zdravěji. Zde je několik důvodů, proč byste měli med zařadit do svého jídelníčku.

číst dále ...

Hřib polosíťkovaný

Pár let nově pojmenovaný jedlý druh houby, velmi podobný hřibu koloději. Praktičtí houbaři rozdíl mezi hřibem kolodějem a hřibem polosíťkovaným nerozlišují.

číst dále ...

Arónie třikrát jinak. Ovocňák představuje 3 zdravé novinky nejen proti jarní únavě

Slyšeli jste už o arónii? Říká se jí také temnoplodec nebo černý jeřáb a je to chuťový zázrak plný vitamínů! V Ovocňáku ji už nějakou dobu najdete v jejich sadech na česko-slovenském pomezí, teď ale hraje hlavní roli ve třech novinkách. 100% šťáva, sirup a džem jsou přesně to, co nakopne tělo a pomůže mu bojovat s jarní únavou.

číst dále ...

Přivítejte jaro s kvalitními potravinami

Jaro, to znamená spoustu slunce, venkovních aktivit a odlehčené pokrmy. A jak jinak začít další jarní den než pořádnou snídaní? Ať se rozhodnete pro domácí granolu, nebo bulku s bylinkovým máslem, vyberte si na jejich přípravu kvalitní suroviny. A jak je poznáte? Při čtení jednotlivých etiket věnujte pozornost značkám kvality. Výrobky označené logy Klasa, Regionální potravina nebo BIO najdete mezi čerstvými i trvanlivými výrobky.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy