REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí závitky na červeném víně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky z hovězího zadního masa, potřené hořčicí a naplněné šunkou, uzeným sýrem, kolečky cibule a špalíčky okurek, podušené v troubě na červeném víně.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksvětší plátky hovězího masa (hovězí zadní)
4 ksplátky uzeného sýra
4 ksplátky šunky
2 ksmalé kyselé okurky
1 ksmenší cibule
4 lžičkyplnotučné hořčice
3 lžícesádla
500 mlčerveného vína
pepř
sůl

Postup:

1. Omyté a osušené hovězí plátky osolíme, okořeníme pepřem a z jedné strany pomažeme plnotučnou hořčicí
2. Maso poklademe plátky šunky, uzeného sýra, kolečky cibule a špalíčky kyselých okurek
3. Hovězí svineme do jednotlivých závitků, zajistíme je párátky nebo nití a zprudka, ze všech stran, opečeme na dobře rozpáleném sádle
4. Závitky podlijeme částí červeného vína a dáme péci do trouby vyhřáté na 200 °C, během pečené maso podléváme červeným vínem a přeléváme výpekem
5. Pečeme asi 50 minut, dokud nebude maso měkké.

Doporučení:

Takto připravené hovězí závitky podáváme s rýží.

Poznámka:

Náplň můžeme i různě obměňovat; vyzkoušejte náplň ze slaniny, taveného sýra, paprik či nakrájených, mírně podušených, hub.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy