Plátky z hovězího zadního masa, potřené hořčicí a naplněné šunkou, uzeným sýrem, kolečky cibule a špalíčky okurek, podušené v troubě na červeném víně.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
4 ks | větší plátky hovězího masa (hovězí zadní) |
4 ks | plátky uzeného sýra |
4 ks | plátky šunky |
2 ks | malé kyselé okurky |
1 ks | menší cibule |
4 lžičky | plnotučné hořčice |
3 lžíce | sádla |
500 ml | červeného vína |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Omyté a osušené hovězí plátky osolíme, okořeníme pepřem a z jedné strany pomažeme plnotučnou hořčicí
2. Maso poklademe plátky šunky, uzeného sýra, kolečky cibule a špalíčky kyselých okurek
3. Hovězí svineme do jednotlivých závitků, zajistíme je párátky nebo nití a zprudka, ze všech stran, opečeme na dobře rozpáleném sádle
4. Závitky podlijeme částí červeného vína a dáme péci do trouby vyhřáté na 200 °C, během pečené maso podléváme červeným vínem a přeléváme výpekem
5. Pečeme asi 50 minut, dokud nebude maso měkké.
Takto připravené hovězí závitky podáváme s rýží.
Poznámka:Náplň můžeme i různě obměňovat; vyzkoušejte náplň ze slaniny, taveného sýra, paprik či nakrájených, mírně podušených, hub.