REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí závitky III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky hovězího masa obložené chlebovou směsí, stočené do závitků a dušené doměkka.


Ingredience:
600 ghovězí kýty
120 gmásla
100 gslaniny
20 ghladké mouky
4 kskrajíců tvrdého tmavého chleba
2 ksjarní cibulky
4 lžíce oleje
300 mlvývaru
mletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Osušené krajíce tmavého chleba nastrouháme, utřeme se 100 g změklého másla a smícháme s na drobno nakrájenou jarní cibulkou
2. Hovězí maso odblaníme, opláchneme, osušíme, nakrájíme na plátky, zlehka naklepeme osolíme, opepříme a potřeme tenkou vrstvou chlebové směsi, opatrně stočíme do závitků, upevníme párátky nebo kovovými jehlami
3. V kastrolku na rozehřátém oleji orestujeme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme závitky, ze všech stran opečeme, podlijeme vývarem a přiklopené dusíme doměkka
4. Pak měkké závitky vyndáme, výpek zahustíme světlou jíškou připravenou ze zbytku másla a hladké mouky, necháme chvíli provařit, podle potřeby dochutíme solí i pepřem, vrátíme zpět závitky a už jen vše prohřejeme.

Doporučení:

Podáváme se šťouchanými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy