REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí s omáčkou a těstovinami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené plátky hovězí svíčkové nebo roštěnce, servírované se smetanovou omáčkou z výpeku a širokými nudlemi.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
600 ghovězí svíčkové nebo roštěnce
250 gširokých nudlí (pappardelle)
250 grůžičkové brokolice
250 grůžiček květáku
400 mlsmetany (33 %)
1-2 lžičkynakládaného zeleného pepře
1 lžíceoleje
voda
sůl
bylinky a drcený černý pepř na ozdobu

Postup:

Příprava masa:
1. Maso nakrájené na plátky lehce naklepeme
2. Na dobře rozehřátém oleji zprudka opečeme, po té plátky vyjmeme a osolíme.

Příprava omáčky:
1. Do výpeku po mase přilijeme smetanu a přidáme nakládaný pepř
2. Provaříme do zhoustnutí a poté omáčku dochutíme solí.

Příprava těstovin a zeleninové přílohy:
1. Těstoviny uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, tzv. na skus, pak je scedíme
2. Květák spolu s brokolicí očistíme a v osolené vodě nejdříve krátce povaříme květák, pak k němu přidáme brokolici a necháme ji spařit
3. Zeleninu scedíme a udržujeme v teple.

Plátky masa podáváme s uvařenými těstovinami podlité horkou pepřovou omáčkou, jednotlivé porce zdobíme čerstvými bylinkami a drceným červeným pepřem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy