REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí s rýžovými nudlemi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tenké plátky hovězího masa kořeněné zázvorem, česnekem a sojovou omáčkou, dušené v pomalém hrnci s mrkví, žampiony a papričkou.


Ingredience:
600ghovězí falešné svíčkové
3 ksstroužku česneku
1 kschilli papričky
1 ksmrkve
1/4 hrnkusojové omáčky
3 lžícehnědého cukru
sterilovane žampiony
kousek pórku
mletý zázvor
rýžové nudle
hladká mouka
pepř
sůl
A dále:
1 hrnekvody na podlití

Postup:

1. Maso si nakrájíme na tenké plátky nebo nudličky
2. Osolíme, opepříme a posypeme zázvorem – stačí jen na špičku lžičky
3. Posypeme moukou a maso obalíme
4. Do pomalého hrnce dáme sojovku, cukr, prolisovaný česnek a maso
5. Přidáme na nudličky pokrájenou mrkev, žampiony a papričku – pro větší pikantnost můžeme přidat tabasco
6. Zalijeme vodou a přiklopíme
7. Pomalíme 3 hodiny na H
8. Pak po vypnutí přidáme nakrájený pórek a promícháme
9. Podáváme s rýžovými nudlemi.

Poznámka:

Recept ze stránky: Vaření a pečení s láskou – autorka textu i fotografie: Tereza Buranská.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy