Kostky hovězího masa podušené na cibulovém základě s vínem a dalšími ingrediencemi doměkka.
Ingredience:
600 g | hovězího masa |
1 lžíce | rajčatového protlaku |
300 ml | suchého červeného vína |
6 kuliček | jalovce |
4 ks | cibule + na ozdobení |
1 ks | stroužku česneku |
hladká mouka | |
majoránka | |
sladká paprika | |
pálivá paprika | |
mletý pepř | |
vývar | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Na rozehřátém oleji zpěníme oloupané na drobno nakrájené cibule, přidáme pálivou i sladkou paprikou, oloupaný na jemno nasekaný stroužek česneku a krátce orestujeme
2. Pak vložíme na kostky nakrájené maso, opět krátce a za stálého míchání orestujeme, podlijeme červeným vínem, přidáme kuličky jalovce a na mírném ohni pod pokličkou dusíme doměkka
3. Tekutinu necháme vydusit, osolíme, opepříme, zaprášíme hladkou moukou, přidáme rajčatový protlak, majoránku, podlijeme vývarem a necháme přejít varem, až omáčka zhoustne
4. Vyjmeme kuličky jalovce a podáváme s knedlíkem nebo tmavým chlebem, ozdobené kolečky cibule.