REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí maso s jablky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky hovězího masa podušené na cibulovém základě s paprikou, rajčaty a nakrájenými jablky.


Ingredience:
600 gzadního hovězího
1 ksčervené papriky
1 kscibule
4 ksrajčat
4 ksjablek
mletý pepř
olej
vývar
sůl

Postup:

1. Maso odblaníme, opláchneme, osušíme, nakrájíme na plátky, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a na rozehřátém oleji po obou stranách opečeme
2. Přisypeme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, zpěníme, přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou papriku a omytá, na menší kousky nakrájená rajčata
3. Zakryjeme pokličkou a za občasného obracení a podlévání vývarem, zvolna dusíme téměř doměkka
4. Nakonec k masu přidáme oloupaná, jádřinců zbavená, na kolečka nakrájená jablka a dusíme je doměkka, ale jablka si musí zachovat tvar.

Doporučení:

Podáváme s vařenou rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy