Plátky hovězího masa podušené na cibulovém základě s paprikou, rajčaty a nakrájenými jablky.
Ingredience:
600 g | zadního hovězího |
1 ks | červené papriky |
1 ks | cibule |
4 ks | rajčat |
4 ks | jablek |
mletý pepř | |
olej | |
vývar | |
sůl |
Postup:
1. Maso odblaníme, opláchneme, osušíme, nakrájíme na plátky, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a na rozehřátém oleji po obou stranách opečeme
2. Přisypeme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, zpěníme, přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou papriku a omytá, na menší kousky nakrájená rajčata
3. Zakryjeme pokličkou a za občasného obracení a podlévání vývarem, zvolna dusíme téměř doměkka
4. Nakonec k masu přidáme oloupaná, jádřinců zbavená, na kolečka nakrájená jablka a dusíme je doměkka, ale jablka si musí zachovat tvar.
Podáváme s vařenou rýží.