REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí maso s rajskou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené hovězí maso servírované přelité rajskou omáčkou.


Ingredience:
500 ghovězího masa předního
1,5 lvody
1-2 ksbobkové listy
několik kuliček nového koření
několik kuliček celého pepře
sůl
Na rajskou omáčku:
200 grajského protlaku
200 mlkečupu
2 lžícemásla
1 kscibule
cukr dle chuti
sůl

Postup:

1. Očištěné a omyté maso zalijeme vodou, přidáme kuličky pepře, nového koření a bobkový list, osolíme a vaříme dokud není maso měkké (podle potřeby dolíváme vodou, abychom měli asi 1 litr vývaru)
2. V hrnci rozpustíme máslo a orestujeme na něm oloupanou a na kostičky nakrájenou cibuli
3. Dozlatova opečenou cibuli zalijeme vývarem z masa a malou chvíli vaříme, dokud není cibule měkká
4. Přidáme rajský protlak, kečup a nakonec zahustíme moukou rozkvedlanou ve studené vodě a za stálého míchání přivedeme k varu
5. Vaříme asi 10 minut, omáčku dochutíme cukrem a solí
6. Maso naporcujeme na plátky a na talíři zalijeme rajskou omáčkou.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme houskový knedlík nebo těstoviny.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy