Nízký roštěnec nakrájený na nudličky, naložený v rozšlehaném vejci se solamylem a trošce mletého zázvoru, poté zprudka orestovaný na sádle spolu s vložkou spařeného hlávkového zelí a sterilizované papriky, ochucený směsí ze sójové omáčky, bílého vína, vývaru, prolisovaného česneku, cukru a soli.
Ingredience:
250 g | nízkého roštěnce |
100 g | hlávkového zelí |
50 g | sterilizované papriky |
40 g | sádla |
2 ks | stroužky česneku |
1 ks | vejce |
3 lžíce | vývaru z kostí |
3 lžíce | bílého vína |
1 lžíce | Solamylu |
1 lžička | sójové omáčky |
mletý zázvor | |
cukr | |
sůl |
Postup:
1. Maso si opláchneme, odblaníme, nakrájíme na nudličky a smícháme s rozšlehaným vejcem se Solamylem, špetkou mletého zázvoru a necháme maso alespoň 1 hodinu odležet v ledničce
2. Mezitím si očistíme hlávkové zelí, které nakrájíme na čtverečky, spaříme vařící vodou a necháme okapat
3. Sterilizovanou papriku nakrájíme na proužky a oloupaný česnek prolisujeme
4. Pak si v malé misce promícháme prolisovaný česnek se sójovou omáčkou, bílým vínem, vývarem a špetkou cukru
5. Po odležení masa si rozehřejeme na pánvičce sádlo a maso zprudka orestujeme za stálého míchání
6. Po 3 minutách restování přidáme nakrájené spařené zelí, papriku a společně restujeme ještě 2 minuty
7. Poté zalijeme sójovou směsí, osolíme a dusíme 3-5 minut
8. Hotové maso servírujeme ihned například s dušenou rýží.