REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí maso po orientálsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nízký roštěnec nakrájený na nudličky, naložený v rozšlehaném vejci se solamylem a trošce mletého zázvoru, poté zprudka orestovaný na sádle spolu s vložkou spařeného hlávkového zelí a sterilizované papriky, ochucený směsí ze sójové omáčky, bílého vína, vývaru, prolisovaného česneku, cukru a soli.


Ingredience:
250 gnízkého roštěnce
100 ghlávkového zelí
50 gsterilizované papriky
40 gsádla
2 ksstroužky česneku
1 ksvejce
3 lžícevývaru z kostí
3 lžícebílého vína
1 lžíceSolamylu
1 lžičkasójové omáčky
mletý zázvor
cukr
sůl

Postup:

1. Maso si opláchneme, odblaníme, nakrájíme na nudličky a smícháme s rozšlehaným vejcem se Solamylem, špetkou mletého zázvoru a necháme maso alespoň 1 hodinu odležet v ledničce
2. Mezitím si očistíme hlávkové zelí, které nakrájíme na čtverečky, spaříme vařící vodou a necháme okapat
3. Sterilizovanou papriku nakrájíme na proužky a oloupaný česnek prolisujeme
4. Pak si v malé misce promícháme prolisovaný česnek se sójovou omáčkou, bílým vínem, vývarem a špetkou cukru
5. Po odležení masa si rozehřejeme na pánvičce sádlo a maso zprudka orestujeme za stálého míchání
6. Po 3 minutách restování přidáme nakrájené spařené zelí, papriku a společně restujeme ještě 2 minuty
7. Poté zalijeme sójovou směsí, osolíme a dusíme 3-5 minut
8. Hotové maso servírujeme ihned například s dušenou rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy