REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí maso na červeném víně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kostky hovězího předního podušené na zkaramelizované zelenině, nakonec přelité vínem a dodušené doměkka.


Ingredience:
400 glibového odblaněného hovězího masa (přední bez kosti)
40 gsádla
2 kskolečka citónu
1 kskousek petrželky
1 kskousek celeru
1 kskousek mrkve
1 kscibule
1 lžícerajčatového protlaku
1 lžícehladké mouky
1 lžičkacukru
1/2 sklenkypřírodního červeného vína
pepř
sůl

Postup:

1. Naklepané maso nakrájíme na drobné kostky a okořeníme pepřem
2. Cukr necháme zkaramelizovat v hrnci, přidáme sádlo, cibuli a zeleninu nakrájenou na kostičky a osmahneme do žluta
3. Do zeleninového základu přidáme připravené maso, zlehka opečeme, pak vmícháme rajčatový protlak a oloupané plátky citrónu, osolíme a dusíme ve vlastní šťávě bez pokličky
4. Když se šťáva odpaří do tuku, maso zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, podlijeme trochou vody, rozmícháme a dusíme pod pokličkou tak 25 minut, pak podlijeme vínem a podusíme vše doměkka.

Doporučení:

Podáváme s dušenou rýží a hlávkovým nebo okurkovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy