REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí maso dušené na víně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Příprava zadního hovězího dušením.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
500 gzadního hovězího masa
80 gtučného vepřového masa
1 kskousku kůže z vepřového masa
1 kscibule
1 ksrajčete
1 ksmrkve
1 ksstroužku česneku
1 kssvazečku bylinek
(tymián, bobkový list, petrželka, malý kousek
pomerančové kůry - vše svázané nití)
4 ksčerveného vína
1 lžíceoleje
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Hovězí maso nakrájíme na plátky o hraně 1,5 cm
2. Vepřové maso nakrájíme na drobné kostičky
3. Kůži na čtverečky, mrkev, cibuli a spařené, oloupané rajče nakrájíme na plátky
4. Do kastrolku dáme část vepřové kůže, polovinu vepřového masa, olej a zeleninu
5. Na ně rozložíme hovězí maso, osolíme je a opepříme, nakonec na vrch položíme zbylé vepřové maso a kůži, rozetřený česnek a doprostřed svazeček bylinek
6. Připravené maso dusíme na mírném ohni, po 10 minutách přilijeme víno a upečeme v mírně vyhřáté troubě pod pokličkou doměkka
7. Před podáváním vyndáme svazeček bylinek a ze šťávy slijeme část tuku, v případě potřeby zahustíme solamylem nebo hladkou moukou rozmíchanou v troše studené vody.

Doporučení:

– Příloha: Opečené brambory a zeleninový salát.

Poznámka:

– Maso můžeme posypat směsí jemně nakrájeného česneku, petrželky, kaparů a sardele.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy