Příprava zadního hovězího dušením.
Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby: | |
500 g | zadního hovězího masa |
80 g | tučného vepřového masa |
1 ks | kousku kůže z vepřového masa |
1 ks | cibule |
1 ks | rajčete |
1 ks | mrkve |
1 ks | stroužku česneku |
1 ks | svazečku bylinek |
(tymián, bobkový list, petrželka, malý kousek | |
pomerančové kůry - vše svázané nití) | |
4 ks | červeného vína |
1 lžíce | oleje |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Hovězí maso nakrájíme na plátky o hraně 1,5 cm
2. Vepřové maso nakrájíme na drobné kostičky
3. Kůži na čtverečky, mrkev, cibuli a spařené, oloupané rajče nakrájíme na plátky
4. Do kastrolku dáme část vepřové kůže, polovinu vepřového masa, olej a zeleninu
5. Na ně rozložíme hovězí maso, osolíme je a opepříme, nakonec na vrch položíme zbylé vepřové maso a kůži, rozetřený česnek a doprostřed svazeček bylinek
6. Připravené maso dusíme na mírném ohni, po 10 minutách přilijeme víno a upečeme v mírně vyhřáté troubě pod pokličkou doměkka
7. Před podáváním vyndáme svazeček bylinek a ze šťávy slijeme část tuku, v případě potřeby zahustíme solamylem nebo hladkou moukou rozmíchanou v troše studené vody.
– Příloha: Opečené brambory a zeleninový salát.
Poznámka:– Maso můžeme posypat směsí jemně nakrájeného česneku, petrželky, kaparů a sardele.