REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí loupaná plec na kremžské hořčici

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Orestované plátky hovězího masa okořeněné, osolené, potřené hořčicí a pak obalené v hladké mouce, zprudka opečené na sádle, nakonec podušené va vývaru doměkka.


Ingredience:
Pro čtyři osoby:
600 goupané plece
2 lžícekremžské hořčice
1 lžícesádla
2 kscibule
hladká mouka
sladká paprika
vývar
kmín
pepř
sůl

Postup:
  1. Maso nakrájíme na 4 porce, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, obalíme v mouce a zprudka rychle opečeme z obou stran na sádle
  2. Orestované plátky vyjmeme, do výpeku dáme nakrájenou cibuli, necháme ji zezlátnout, přidáme kmín, papriku a vrátíme do základu maso
  3. Podlijeme trochu vývarem a dusíme do měkka
  4. Když je maso měkké, ještě dochutíme hořčicí a provaříme.
Doporučení:

Podáváme například s pečenými bramborami.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografie i textu: Tomáš Mika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy