REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí maso na houbách

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na plátky nakrájená roštěná, dušená doměkka na cibulovém základě s vínem, houbami, slaninou a smetanou.


Ingredience:
600 groštěné
250 ghub
50 gslaniny
200 mlzakysané smetany
200 mlvína
100 mlvody
3 lžíce oleje
1 lžícehladké mouky
1 kscibule
šťáva z půlky citronu
mletý pepř
drcený kmín
sůl

Postup:

1. Očištěné maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na plátky, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme, opečeme z obou stran na 2 lžících rozehřátého oleje, maso vyjmeme, ve výpeku zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přilijeme víno, vodu, plátky masa vrátíme zpět a dusíme zvolna doměkka
2. Slaninu nakrájíme na kostičky, orestujeme, přidáme očištěné, na menší kousky nakrájené houby, okmínujeme a podusíme
3. Ze zbytku oleje připravíme světlou jíšku, vmícháme ji k masu, povaříme, přidáme podušené houby se slaninou, smetanu, citronovou šťávu a vše prohřejeme.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami nebo rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy